Ghiveci cu legume și brânză

Ghiveci cu legume și brânză

De ce ai nevoie pentru a pregăti ghiveci cu legume și branză

1 ceapă medie

2 căței de usturoi, pisați

1 lingură ulei de măsline

1 dovlecel

1 cartof mare

1 roșie

Sare după gust

Piper după gust

250 g de brânză

1 legătură de pătrunjel

Cum se prepară ghiveciul cu legume și brânză

Încălzește cuptorul la 200 de grade. Taie ceapa în felii subțiri și pisează bine usturoiul. Amestecă-le într-o tigaie cu uleiul de măsline și călește-le aproximativ 5 minute.

Taie legumele rondele, având grijă ca feliile de cartof să nu fie foarte groase. Așează-le una lângă alta vertical, pe tavă, deasupra căreia poți pune o hârtie de copt. Asezonează după gust cu sare și piper. Acoperă recipientul cu o folie și lasă-l în cuptor 30 de minute. Îndepărtează folia și rade deasupra brânza, gătind ghiveciul fără folie încă 15 minute sau până când brânza prinde o culoare aurie.  La final, toacă pătrunjelul și adaugă-l deasupra, pentru mai mult gust.

Sursa: https://www.budgetbytes.com

Comenteaza acest articol

css.php