Ieși la plimbare cu câinele fără botniță? Vei fi amendat!

Ieși la plimbare cu câinele fără botniță? Vei fi amendat!

Polițiștii locali au aplicat 26 de amenzi contravenționale în valoare totală de 13.000 lei in ceea ce priveste modul de comportament al proprietarilor de animale de companie, in special de caini.
Una din cele mai reclamate situaţii de fapt este cea în care oamenii ies în parc, să se plimbe și observă câini lăsaţi liberi fără lesă ori botniță de către stăpâni.
Un alt aspect semnalat este acela că detinățorii animalelor de companie nu strâng mizeria lăsată de propriile patrupede. Ultima situatie intrata în atenția Directiei Generale Poliția Locală a fost ca urmare a sesizarii locuitoriilor din zona străzii Raposodiei.Acestia ne-au semnalat faptul că anumite persoane, ies la plimbare cu animalele de companie și nu colectează excrementele făcute și lăsate pe domeniul public.
Ca urmare a deplasării în teren, s-a constatat că aspectele sesizate se confirmă, fapt pentru care au fost dispuse măsuri de sancționare contravențională cu amendă în valoare de 1.000 lei, împotriva a două persoane pentru încălcarea prevederilor normelor legale privind curățenia în municipiul Constanța.
Pe această cale, aducem la cunoștița opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă, botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate sau încalcarea normelor legale privind menținerea curățeniei pe domeniul public atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului sau răspunderea penală cum a fost cazul din data de 09.05.2018 când un câine, talie mare, din rasa metis a fost găsit abandonat în zona școlii nr.7, situație care a intrat sub sfera de incidență a prevederilor art.13 coroborat cu articolul 14 alin.2 lit.c din O.U.G nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinlor fără stăpân.
Deoarece fapta întrunea elementele constitutive ale unei infracțiuni, cazul a fost declinat spre competentă soluționare secției de poliție competentă material de pe raza de domiciliu a deținătorului legal al patrupedului.
În aceeași zi, câinele la care se face referire a fost capturat, ridicat și transportat în localitatea Ovidiu, la adăpostul câinilor fără stăpân.
Reprezentanții instituției informează că activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandă tuturor deținătorilor de animale de companie să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală.

Comenteaza acest articol

css.php