Iluminatul public din orașul Băneasa, modernizat cu fonduri elvețiene

Iluminatul public din orașul Băneasa, modernizat cu fonduri elvețiene

Încă de anul trecut, aleșii locali din orașul Băneasa au aprobat un proiect de hotărâre prin care autoritatea locală va deveni parte a unui proiect de investiții în parteneriat cu guvernul elvețian. Procedura administrativă s-a derulat rapid, iar la mijlocul lunii martie deja a fost lansată în sistemul de achiziții publice licitația pentru modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în orașul Băneasa. Proiectul este inclus în Programul de cooperare româno-elvețian vizând reducerea disparităților economice și sociale.
Pentru a putea beneficia de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea domeniului energiilor durabile, edilul Paul Coliș a reușit să-i convingă pe consilieri de necesitatea ca unitatea administrativ teritorială Băneasa să devină aplicant la Proiectul ”Fondul de acţiune privind energia durabila (SEAF)” din cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Roman”.
Potrivit edilului, programul de Cooperare Elvetiano-Roman, Aria de concentrare 4, Imbunatatirea mediului inconjurator, proiectul ”Fondul de actiune privind energia durabila(SEAF)”, va fi implementat până la data de 31.08.2019 si cuprinde două componente de finanțare, una fiind „Acţiuni privind energia durabilă ( proiecte de mici dimensiuni) în comunităţi din regiunile sărace/subdezvoltate ale României”. Cu o valoare totală de 5.333.979 franci elvețieni, proiectul se pliază perfect pe nevoile orașului, care poate accesa astfel fonduri nerambursabile pentru devoltarea energiilor durabile.
Tot cu fonduri elvețiene, primarul Paul Coliș dorește să realizeze o altă investiție, care privește modernizarea iluminatului public. Prin același proiect, ”Fondul de acţiune privind energia durabila (SEAF)” din cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român”, orașul poate beneficia de un procent din valoarea totală de 5,3 milioane de franci elvețieni puși la dispoziție de guvernul elvețian. Proiectul ce privește dezvoltarea iluminatului public va face un pas în plus, prin aprobarea, în cadrul ședinței CL a indicatorilor tehnico-economici şi a documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţie.

Comenteaza acest articol

css.php