În atenţia vamaioţilor!

În atenţia vamaioţilor!

În week-endul 29 aprilie – 1 mai, în centrul stațiunii Vama Veche va fi instalat, pe plajă, Cortul de Chill. Specialistii Alianţei pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) vor oferi activități interactive și educaționale despre consumul responsabil de alcool, iar vizitatorii îşi vor putea evalua consumul de alcool.

Pentru al doilea an consecutiv, la Cortul de Chill vamaioții vor putea discuta cu specialiștii ALIAT despre importanța unui consum responsabil de alcool chiar și în momentele de distracție. Participanții pot beneficia de ajutor imediat, prin intervenții specializate, precum consiliere pshihologică și evaluare a consumului de alcool cu ajutorul Testului AUDIT, recomandat de Organiziția Mondială a Sănătății.

„Cortul de Chill by Aliat este un model de proiect de reducere a riscurilor asociate consumului abuziv de alcool, la nivel de pionierat în România. Ne mândrim că am dezvoltat acest gen de intervenție, că proiectul s-a dovedit a avea succes și a fost atât de bine primit în rândul tinerilor. La ediția de anul trecut, din Vama, ne-au trecut pragul peste 4.000 de persoane și, mai important, foarte mulți au dorit să completeze Testul Audit. Credem că prin asta am reușit să le strecurăm acea pietricică din pantof, simbol al conștientizării riscurilor la care se expun în cazul unui consum abuziv de alcool și care poate duce la schimbarea comportamentelor“, spune Eugen Hriscu, director ştiintific ALIAT.

Ce poti face la „Cortul de Chill” ALIAT, din Vama Veche:
• Cortul de Chill va fi organizat în trei week-enduri, în decursul acestei veri: 29 aprilie – 2 mai, 28-31 iulie, 25-28 august.
• ALIAT va avea alături o echipă formată din voluntari, un medic specializat în medicină de urgență și psihologi, psihiatri și asistenți sociali cu expertiză în domeniul reducerii efectelor negative ale consumului de alcool.
• Cei interesați își pot evalua consumul de alcool completând Testul AUDIT, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. Acesta constă în zece întrebări despre cantitatea și obiceiurile de consum de alcool într-o zi obișnuită și la ocazii speciale.
• Specialiștii și voluntarii ALIAT îţi vor explica ce înseamnă un consum moderat de alcool, care sunt efectele consumului abuziv și ce înseamnă să petreci având grijă de sănătatea ta și a celorlalți.
• In cursul noptii, specialiștii ALIAT vor străbate plaja pentru a identifica persoane aflate la risc și pentru a le oferi sprijin la nevoie.

„Cortul de Chill, derulat de ALIAT cu sprijin financiar din partea noastră, vine cu o abordare diferită de promovare a consumului moderat, prin intervenții specializate în zonele recreaționale. Prin acest tip de intervenții discutăm cu tinerii și îi încurajăm să-și păstreze controlul, iar consumul moderat să devină un obicei pentru ei. Programul îi ajută să ia deciziile corecte în ceea ce privește petrecerea timpului liber, alegând să se bucure de viață și să consume cu moderație“, explică Onno Rombouts, managing director HEINEKEN România.

Află mai multe informații despre Cortului de Chill pe www.alcohelp.ro și pe Facebook – https://www.facebook.com/alcohelp.aliat?fref=ts.

Alcohelp

Comenteaza acest articol

css.php