“Cel mai bun doctor din Constanţa este elicopterul spre Bucureşti”

“Cel mai bun doctor din Constanţa este elicopterul spre Bucureşti”

Un nou scandal a izbucnit în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, din cauza postărilor pe Facebook ale unui medic din cadrul Clinicii de Cardiologie. Acesta a atras atenţia asupra unui caz petrecut la sfârşitul lunii trecute, iar conducerea unităţii medicale s-a sesizat şi a demarat o anchetă administrativă.

Medicul specialist cardiolog George Răzvan Maxim a postat, la sfârşitul lunii iulie, pe Facebook, informaţii despre un caz petrecut în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. El a considerat absolut revoltătoare decizia ca un pacient să fie trimis în Capitală pentru a fi cardiostimulat, deşi în unitatea medicală există doi medici cu competenţe europene în acest sens (unul dintre ei este chiar el – n.r.). „Doresc să vă comunic, pe această cale, o nouă performanţă a medicinii constănţene şi a cardiologiei tomitane! Un pacient de 93 de ani, cu bradicardie, a fost trimis la Bucureşti cu ELICOPTERUL, pentru a fi cardiostimulat temporar, în condiţiile în care dispune de doi medici cu competenţă europeană pentru cardiostimulare! FELICITĂRI!“, a scris doctorul pe binecunoscutul site de socializare.

Bineînţeles, au curs comentariile răutăcioase cu privire la Spitalul Judeţean, iar postarea sa a fost distribuită de zeci de ori. În plus, la câteva zile, soţia acestuia, medic de asemenea, a transmis, tot pe Facebook, că a fost abordată de un alt cadru medical, pentru a o îndemna să renunţe la atitudinea conflictuală pe care o afişează alături de soţul său şi să nu mai facă valuri, mai ales că susţinuse în mediul on-line că încă este valabilă maxima „Cel mai bun doctor din Constanţa este elicopterul (trenul – n.r.) spre Bucureşti!“ Iar luni aceasta a anunţat că medicul George Răzvan Maxim va fi convocat, se pare, de Comisia de disciplină a S.C.J.U., pentru defăimarea unităţii sanitare. Acest lucru s-a şi întâmplat, aşa cum ne-a declarat chiar doctorul, iar acesta va răspunde „prezent“ astăzi în faţa comisiei.

Competenţe recunoscute în Europa, nu în România

Şi managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a recunoscut că a fost deschisă o anchetă administrativă în urma postărilor din on-line ale medicului Maxim deoarece, în acest fel, el a încălcat regulamentul unităţii sanitare, dar şi contractul pe care l-a semnat când s-a angajat aici.

„Aşa este, se află în anchetă administrativă. Pentru că există un regulament al spitalului, există clar stipulat şi în contract că nu poţi defăima locul de muncă, iar dacă va continua în acest fel, îi vom desface contractul de muncă. Ştiţi că Facebookul a fost declarat spaţiu public, deci ceea ce face el e ca şi cum ne înjură pe stradă“, ne-a precizat Căpăţână.

Managerul S.C.J.U. ne-a mai declarat că medicul Maxim nu ar putea monta stimulatoarele deoarece nu are competenţe în acest sens recunoscute în România, de Ministerul Sănătăţii, aşa cum cere legea, ci doar recunoscute în Europa. În plus, Căpăţână neagă afirmaţiile soţiei cadrului medical, potrivit cărora acesta nu ar fi lăsat să facă acest lucru deoarece nu a semnat un contract cu un privat care funcţionează în interiorul Spitalului Judeţean.

„Totul este o minciună. Pacientul a fost transportat la Bucureşti pentru că avea şi alte complicaţii. Este adevărat că doctorul Maxim are competenţe pentru stimulatoare de pe unde a fost în Europa, dar nu sunt recunoscute în România. Oricum, acestea ar fi fost montate pacientului, dacă doar de ele avea nevoie, de un alt specialist pe care l-am adus de la Bucureşti şi are competenţe recunoscute de Ministerul Sănătăţii“, a explicat managerul S.C.J.U.

C.N.A.S., în control la Spitalul Judeţean

Căpăţână ne-a precizat şi că, luna trecută, a existat chiar un control al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, deoarece a fost depusă o reclamaţie tocmai pe Programul de stimulatoare, iar atunci a fost stabilit că medicul Maxim nu are competenţe în România în acest sens, deşi le-a dobândit în Europa şi sunt recunoscute pe Bătrânul Continent. Directorul C.J.A.S. Constanţa ştie că a existat un control în Spitalul Judeţean în urmă cu aproximativ trei săptămâni, dar nu ne-a putut comunica rezultatele, deoarece echipa ar fi fost în totalitate de la centru.

Doctorul George Răzvan Maxim a refuzat să facă declaraţii până după apariţia de astăzi în faţa Comisiei de disciplină a spitalului. Vom reveni cu amănunte!

Valentin ISPAS

Din secțiunea de Exclusivități Observator de Constanța, citește și:

5 Comments

  1. Avem putini medici ca domnul Maxim , pacat , ar trebuii sa vina in fata toti medici si sa vorbeasca despre neregulile care exista la nivelul conducerii. Cand o da boala in Capatana , Nicusor , Strutinsky si care or mai fii la MedLive , banii ii mai pot ajuta ?

  2. Eu nu inteleg de ce Dr.Maxim nu isi face competenta de cardiostimulare recunoscuta in Romania?! Ar avea monopol pe Constanta.

  3. De ce o competenta recunoscuta de Uniunea Europeana nu e valabila in Romania???Se obtin competentele in urma unor cursuri care stim noi cum sunt facute.Continuam inca sa ne batem singuri joc de noi !Ne doare cand ne arata strainii cu degetul,dar uneori o meritam.Pacat de potentialul nostru !!! In ziua de azi politica are competenta valabila!!!

  4. ALTCEVA DECIT PARTICULAR NU STIE NU CUNOASTE ACEST MEDIC.OMENIA II STRAINA SI ATIIT.BANUL II PRICIPALUL TEL AL DINSULUI.

  5. Sistemul de sanatate romanesc de rahat!
    Auzi tu, sint recunoscute in Europa dar nu sunt recunoscute in RO< pai desigur lumea a 3a, lumea spgahiilor, nu singurul medic bun care are de suferit din cauza sistemului de rahat care permite infractorilor sa opereze in RO dar medici adevarati precum Mxim sau Mindea, sunt impiediicati!

Comenteaza acest articol

css.php