EXCLUSIV / Se dărâmă Interexul! Se deschide un supermarket cu etaj!

EXCLUSIV / Se dărâmă Interexul! Se deschide un supermarket cu etaj!

Maundier Fides S.R.L. a cerut avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru a putea dărâma centrul comercial de pe Şoseaua Mangaliei. Reprezentanţii Lidl vor să-şi construiască propriul hipermarket, cu etaj, şi va fi amenajat şi un sens giratoriu în zonă.

După şase ani de activitate la Constanţa, supermarketul Interex a fost închis, iar Grupul Bomax a încercat închirierea lui, însă fără succes. Apoi s-au demarat negocierile pentru vânzarea sa (preţul de vânzare pleca de la 3 milioane de euro, dar nu mai mic de 2 milioane de euro), dar deşi au existat mai multe oferte, acestea au fost refuzate, deoarece nu s-a dorit schimbarea destinaţiei terenului. În sfârşit, anul acesta s-a găsit un retailer care vrea să deschidă un nou magazin aici, Lidl, însă acesta a cerut ca imobilul existent să fie pus la pământ şi să fie amenajat un sens giratoriu în zonă, pentru un mai bun acces la hipermarket.

Maundier Fides din Capitală deţine pe Şoseaua Mangaliei 13.001mp, iar magazinul are 4.152mp. După obţinerea autorizaţiei de desfiinţare (acum se aşteaptă avizul de mediu), acesta va fi demolat. Închiderile perimetrale vor fi demontate, iar structura va fi udată cu jet de apă şi fragmentată în blocuri de dimensiuni incărcabile manual sau mecanizat, fiind asigurat transportul către spaţii autorizate. La fel va fi demolată şi platforma betonată, iar cimentul rezultat se va concasa. Elementele metalice se vor tăia astfel încât lungimea acestora să facă posibil transportul la locul de depozitare. Demolarea fundaţiilor se va face cu mijloace mecanice, numai dupa decopertarea prin săpare de şanţuri laterale, care ulterior se vor umple cu pământ.

Pe timpul verii nu se poate lucra!

După demolare, amplasamentul va fi eliberat de lemnul, sticla şi izolaţiile bituminoase rezultate. Molozul va fi depozitat pe teren, iar metalul se va transporta de către o firmă specializată. Terenul se va curăţa şi nivela, fiind pregătit pentru noile construcţii. Acesta va fi folosit pentru construirea unui imobil cu regim de înălţime P+1E şi funcţiunea de magazin retail. Lidl va amenaja şi părcări, spaţii verzi, alei carosabile şi pietonale, şi amplasa copertine-parasolar.

„Investitorul care va cumpăra terenul a cerut ca actualul hipermaket să fie dărâmat şi să amenajăm un sens giratoriu. Speram să reuşim să facem sensul până în mai, dar acum trebuie să aşteptăm până la sfârşitul verii ca să îl realizăm, pentru că Poliţia Rutieră nu ne permite acest lucru în sezonul estival. Până la sfârşitul lunii septembrie amenajăm sensul, iar apoi demolăm magazinul“, ne-a declarat Cătălin Urechescu, reprezentantul Maundier Fides.

În prezent, încă se obţin autorizaţiile pentru noul acces în incinta complexului comercial propus spre desfiinţare, prin realizarea sensului giratoriu pe Şoseaua Mangaliei.

Reprezentanţii Grupului Bomax au purtat, încă de la finele anului trecut, negocieri cu mai multe multinaţionale pentru vânzarea fostului Interex din Constanţa. Una dintre variante era cumpărarea de către Grupul Carrefour, care şi-ar fi dorit amenajarea în respectiva zonă a unui magazin de tip Supeco. Au fost purtate discuţii şi cu reprezentanţii Cargus, una dintre cele mai mari firme de curierat, dar negocierile nu s-au concretizat. Printre cei interesaţi să deschidă un supermarket în cartierul Km 4-5 s-a aflat şi retailerul francez Mega Image, aflat, în ultima vreme, într-o expansiune agresivă.

Valentin ISPAS

Comenteaza acest articol

css.php