Taxă de promovare şi pentru patronii din Peninsulă

Taxă de promovare şi pentru patronii din Peninsulă

Patronii de terase şi restaurante din centrul vechi al Constanţei îşi doresc şi ei promovare ca în cazul staţiunii Mamaia, susţine primarul interimar Decebal Făgădău, aşa că va fi creată o taxă şi pentru ei. În plus, edilul vrea să schimbe site-ul Primăriei Constanţa, unde prioritate să aibă un calendar cu toate evenimentele din municipiu, indiferent că vorbim de petreceri, conferinţe, târguri, premiere, vernisaje etc.

De când a fost reabilitată, Piaţa Ovidiu găzduieşte mai tot timpul câte un eveniment, ultimul exemplu fiind Festivalul Internaţional de Film Nomad, care a adunat mii de constănţeni. Aici se găseşte şi cea mai mare bibliotecă în aer liber din România, au loc tot felul de ateliere, se vernisează expoziţii, se ascultă muzică clasică, chiar se organizează antrenamente pentru cei care vor să facă mişcare. Toate acestea realizate de diferite O.N.G.-uri de la malul mării, dar nici Primăria nu vrea să stea cu mâna în sân. Pentru că viceprimarul cu atribuţii de primar Decebal Făgădău îşi doreşte ca zona veche a Constanţei să devină inima oraşului, localnicii şi turiştii să fie atraşi aici de zeci de evenimente artistice, culturale şi nu numai. Edilul vrea ca municipiul să devină oraş turistic, să nu se mai vorbească doar de Mamaia.

Bineînţeles, patronii de terase şi restaurante din centrul vechi al Constanţei sunt încântaţi de aceste intenţii, chiar îşi doresc să fie preluat modelul din staţiune în ceea ce priveşte taxa de promovare şi evenimentele pe care le organizează Asociaţia Litoral – Delta Dunării pentru a atrage cât mai mulţi turişti în Mamaia.

„Îmi doresc ca municipiul Constanţa să devină un oraş turistic. Iar modelul din Mamaia îl vom prelua pentru zona veche. Am vorbit cu agenţii economici din Peninsulă şi vor şi ei să se asocieze şi să facă un calendar al evenimentelor, să procedeze ca Asociaţia Litoral – Delta Dunării, pentru a atrage turiştii şi constănţenii şi în Peninsulă“, ne-a declarat primarul interimar Decebal Făgădău.

Calendarul tuturor evenimentelor, pe site-ul Primăriei

Edilul îşi doreşte şi ca site-ul Primăriei Constanţa să fie modificat. Să devină un portal unde să primeze un calendar al evenimentelor din tot oraşul, indiferent de specificul lor, pentru ca toată lumea să ştie ce se întâmplă în Constanţa: petreceri ale cluburilor, evenimente sportive, activităţi ale Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură, expoziţii, premiere cinematografice, festivaluri, conferinţe, cursuri etc.

„Vom crea un calendar în care fiecare îşi va putea înscrie evenimentul: de la patroni de restaurante, hoteluri şi cluburi, la directori de cluburi sportive, cinematografe şi altele. Asta vei găsi mai întâi pe site-ul Primăriei Constanţa, pentru ca toată lumea să ştie ce se întâmplă în oraş. Şi restul informaţiilor vor rămâne pe site – avize, urbanism, cereri etc. –, dar acesta va prima. Va fi un calendar asumat de Municipalitate: Primăria va verifica dacă aceste lucruri se întâmplă, dacă nu le scoatem imediat“, a precizat Făgădău.

Primarul interimar al municipiului Constanţa consideră că unul din evenimentele importante din acest an este întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Slovacia, dintre 17 şi 19 iulie. Şi pentru că arena nu poate găzdui toţi locuitorii şi turiştii, administraţia locală vrea să organizeze un eveniment în Piaţa Ovidiu, unde să fie transmise live meciurile de la IDU. În plus, Decebal Făgădău a anunţat că se duc tratative pentru ca oraşul de la malul Mării Negre să găzduiască finala Supercupei României la Fotbal, de pe 8 iulie, dintre Steaua Bucureşti şi A.S.A. Târgu Mureş.

Foto: ecomareaneagra.wordpress.com

Valentin ISPAS

Comenteaza acest articol

css.php