În localitatea Cumpăna a avut loc a 15-a ediție a conferințelor „Ești român, ești european”

În localitatea Cumpăna a avut loc a 15-a ediție a conferințelor „Ești român, ești european”

Joi, 21 februarie 2019, Primăria și Consiliul Local Cumpăna și Liceul tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din localitate au fost co-organizatori a celei de-a 15-a ediţii a conferinţei „Ești român, ești european – Și tu decizi în Uniunea Europeană”.
Conferința a fost susținută de Silviu Molnar, asistent la Parlamentul European, autor al Conferințelor „Ești Român Ești European“, iar dizertația a fost axată pe istoricul ideii de Uniune Europeană, descrierea instituțiilor europene locul și rolul lor în cadrul Uniunii Europene precum și relațiile dintre ele, modul în care acestea influențează guvernarea națională și modul în care acestea influențează viața cetățenilor europeni.
“Ești Român, ești European” este proiectul care poate atrage tinerilor atenția asupra Uniunii Europene. Gândită ca o discuție liberă între moderator și grupurile de tineri aflați în pragul maturității, evenimentul se dorește a fi declanșatorul unui proces mai amplu de reflecție a tinerilor despre Uniunea Europeană, despre necesitatea existenței înaltului for politic continental, dar și despre avantajele practice ale calității de cetățean european.
Conferința „Ești român, ești european” a ajuns la Cumpăna la a 15-a ediție. Fiind o ediție jubiliară, organizatorii au decernat „Diploma de excelență” a conferinței Primarului Comunei Cumpăna, Mariana Gâju, pentru activitatea desfășurată în cadrul Comitetului European al Regiunilor, instituție aflată la Bruxelles și care în sistemul instituțiilor europene reprezintă forul în care sunt consultați reprezentanții autorităților regionale și locale cu privire la proiectele de directive și reglementări europene, cu impact regional și asupra comunităților locale, care urmează a fi votate în Parlamentul European și Consiliul European.
Vorbitorul, Silviu Molnar, lucrează în funcția de asistent acreditat al Parlamentului European, atât în Bruxelles, cât și în Strasbourg. Este consultant la realizarea lucrării ”Istoria Ilustrată a Uniunii Europene”, al cărei volumul 3, va apărea în cursul acestui an.

Comenteaza acest articol

css.php