In octombrie, romanii au castigat mai mult decat in septembrie

In luna octombrie 2009, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 1881 lei, cu 1,1% mai mare fata de luna precedenta, in timp ce castigul salarial mediu net a crescut cu 16 lei fata de luna septembrie, potrivit unui comunicat de presa publicat, luni, de Institutul National de Statistica (INS).
Nivelul castigului salarial mediu brut si net din luna octombrie a fost cu putin mai mare decat in luna anterioara, fiind insa devansat de nivelul inregistrat in lunile martie, aprilie, iunie, respectiv iulie ale anului 2009.

Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1375 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 16 lei (1,2%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in transporturile aeriene (3282 lei), iar cele mai mici in activitatile de hoteluri si restaurante (769 lei).

Octombrie 2009 comparativ cu septembrie 2009

In luna octombrie 2009, in cea mai mare parte a activitatilor economice nivelul castigului salarial mediu net a fost in usoara crestere fata de luna septembrie 2009, ca urmare a acordarii de premii  ocazionale (inclusiv prime de vacanta), drepturi in natura si ajutoare banesti din fondul de salarii si  realizarilor de productii mai mari.

Comenteaza acest articol

css.php