Încarcerarea fostei conduceri a I.S.U. Dobrogea, blocată de… viscol

În cursul zilei de astăzi, mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele fostei conduceri a I.S.U. Dobrogea este aşteptat să ajungă, cu Poşta, la I.P.J. Constanţa. Cel mai probabil, foştii ofiţeri ai I.S.U. Dobrogea vor ajunge la Penitenciarul Poarta Albă. Între timp, pompierii vizaţi de ancheta D.N.A. aşteaptă să vadă când vor fi daţi afară.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, în şedinţa de vineri, 24 ianuarie, că foştii şefi ai I.S.U. Dobrogea sunt vinovaţi de măsluirea concursului din 2007, când şi-au angajat pilele în cadrul inspectoratului. Chiar dacă decizia definitivă şi irevocabilă a fost dată vineri, abia în cursul zilei de astăzi mandatul de executare a pedepsei va ajunge la I.P.J. Constanţa şi se vor lua măsurile pentru încarcerarea condamnaţilor. Potrivit reprezentanţilor inspectoratului, în cazul în care documentaţia va fi întocmită în totalitate, condamnaţii vor fi conduşi direct la Penitenciarul Poarta Albă, pentru executarea pedepselor. În cazul în care nu sunt depuse toate documentele necesare la dosar, condamnaţii vor ajunge în Arestul I.P.J. Constanţa, urmând ca la finalizarea documentaţiei aceştia să ajungă la Penitenciarul Poarta Albă.

Gen. Petre Trandafir, col. Neculai Coman, col. Gabriel Andrei Niculae şi mr. Gabriel Alexandrescu au fost condamnaţi la câte trei ani şi jumătate cu executare, iar fostul inspector-şef al I.S.U. Dobrogea, colonelul Viorel Costache, la trei ani de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Instanţa Supremă a mai decis şi anularea foilor de concurs falsificate pe numele candidaţilor care au ocupat un post în I.S.U. Dobrogea după concursul din 2007, astfel că peste 150 de pompieri vor ajunge pe drumuri. Dacă, în urma concursului din 2007, au intrat în structurile I.S.U. Dobrogea 192 de candidaţi, după prima sentinţă, dată în 2012, nu se mai regăseau toţi pe statul de plată al instituţiei, doar 156 fiind angajaţi la acea dată în structurile inspectoratului. La scurt timp după ce sentinţa a fost făcută publică, pe Internet a apărut un val de comentarii, majoritatea pro sentinţă. Printre cei care s-au arătat mulţumiţi de faptul că justiţia face dreptate în acest caz se află şi foşti concurenţi, care au pierdut „la mustaţă“, în 2007, obţinerea unui post în cadrul I.S.U. Dobrogea, în favoarea „piloşilor“ care, potrivit unor surse, ar fi dat şpăgi mari pentru a ajunge pompieri.

Daniela MOLDOVEANU

2 Comments

  1. Acest mesaj a fost sters din cauza limbajului licentios

Comenteaza acest articol

css.php