Încep probele scrise la Bac

Astăzi încep probele scrise ale examenului de bacalaureat, concurs care se anunţă, cel puţin la nivel declarativ, la fel de dificil ca cel de anul trecut, Autorităţile spun că Bacul va fi atent monitorizat, iar elevii pot să uite de copiuţe, inspiraţie colectivă ori atenţii acordate comisiilor de supraveghere, astfel încât să beneficieze de o indulgenţă sporită.

Astăzi, absolvenţii de liceu de anul acesta, dar şi cei din promoţiile anterioare care nu au promovat examenul, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, urmând ca marţi, pe 3 iulie, să aibă loc proba la limba şi literatura maternă. Pe 4 iulie se va desfăşura proba obligatorie a profilului.

Proba la alegere a profilului şi a specializării este programată pentru data de 6 iulie. Pe 8 iulie se vor afişa rezultatele preliminare, urmând ca ziua de 9 iulie să fie rezervată contestaţiilor.

În intervalul 10-12 iulie se vor rezolva contestaţiile elevilor, urmând ca afişarea notelor finale să se facă pe 13 iulie.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa au precizat că, anul acesta, la Bacalaureat s-au înscris 7.256 de candidaţi.

Comenteaza acest articol

css.php