Indemnizatiile revolutionarilor ar putea scoate tara din criza

500 milioane euro este deficitul bugetar, iar suma data incepand din luna aprilie revolutionarilor este dubla
In Constanta, exista 688 revolutionari sau urmasi ai acestora, care au primit sau sunt pe cale sa primeasca, in total, 24 milioane euro

Indemnizatiile revolutionarilor din Decembrie 1989, care se acorda, in prezent, retroactiv, pe ultimii 6 ani, ar putea scoate tara din criza financiara. Numai sumele acordate celor cateva sute de beneficiari din judetul Constanta se ridica la cateva zeci de milioane de euro. Potrivit purtatorului de cuvant al Casei Judetene de Pensii din Constanta, Kristina Mutis, institutia are de repartizat, lunar, de acum incolo, indemnizatii reparatorii pentru 688 revolutionari, sotii sau urmasi ai acestora. Astfel, CJP va distribui, in fiecare luna, in medie, 330 mii euro, iar pentru ultimii 6 ani, institutia trebuie sa scoata din bugetul statului, pentru toti beneficiarii din judetul Constanta, in medie, aproape 24 milioane euro. Curios este faptul ca desi sunt plati de la bugetul de stat nimeni nu si-a pus problema sa le taie cu 15 sau 25%.

Unde se regasesc banii din deficitul bugetar?

La un simplu calcul, la nivelul tarii, trebuie repartizata suma de aproape un miliard de euro, care se acorda tuturor revolutionarilor din Decembrie 1989, retroactiv, din anul 2004 si pana in prezent. Aceasta suma acopera de doua ori deficitul bugetului public. Mai concret, „500 milioane euro“ poate fi considerat numarul anului, avand in vedere ca este suma de bani pe care o economiseste Guvernul prin taierea pensiilor si a salariilor. Presedintele Traian Basescu a declarat, nu de mult, ca deficitul neacoperit este de 500 milioane euro si se poate acoperi prin scaderea pensiilor cu 15% si a salariilor bugetarilor, cu 25%. Uimitor este faptul ca tot in aceasta perioada, in care sunt taiate pensiile si veniturile bugetarilor, iar Romania este in plina criza economica, guvernantii s-au hotarat sa plateasca retroactiv, pe ultimii 6 ani, indemnizatiile revolutionarilor din 1989. Cel mai probabil, Romania ar fi trecut mai usor de aceasta etapa din criza economica daca ar fi amanat plata retroactiva a acestor drepturi. Oare nu era mai cinstit ca plata retroactiva sa fie amanata pana dupa criza si sa fi inceput, eventual, doar achitarea la zi a acestor drepturi? Sunt revolutionari sau urmasi ai acestora, in judetul Constanta, care au incasat deja intre 110.000 si 150.000 lei, ceea ce reprezinta plata retroactiva a indemnizatiei reparatorii pe ultimii 6 ani. O sa dam un exemplu in care o constanteanca a incasat peste 100 mii lei pentru ea, in calitate de revolutionar, si urmeaza sa ridice aproape aceeasi suma in contul sotului ei, care a murit cu putin timp in urma.

Presedintele Asociatiei Luptatorilor din Decembrie ’89 „Tomis 22“, Constantin Vasilescu, spune ca numarul revolutionarilor, la nivelul tarii, este mic, in jur de 5.000 persoane, dar este ingrosat semnificativ de urmasii acestora. Numarul revolutionarilor si urmasii acestora din intreaga tara ar ajunge, astfel, la 21.000 persoane. Vasilescu a declarat ca este foarte greu sa demonstrezi calitatea de revolutionar dupa noua lege, care este foarte stricta. Constantin Vasilescu a precizat ca beneficiarii acestei legi au avut termen de preschimbare a certificatelor doveditoare a calitatii lor data de 1 iunie 2009, iar de atunci si pana in prezent, Comisia Parlamentara a lucrat dosarele si abia acum s-a reusit punerea in plata a acestora. Potrivit Legii nr. 341/2004, privind recunostinta fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov, din noiembrie 1987, beneficiarii au o serie de facilitati si li se atribuie diverse titluri.

Cum se face dovada de beneficiar?

Dovada acestei calitati se face pe baza unor inscrisuri oficiale, eliberate de organele competente. Este vorba despre: titlurile care se atribuie prin decret prezidential, la propunerea Secretariatului de Stat pentru problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 (SSPRD), cu avizul Comisiei Parlamentare, certificatele doveditoare, care au fost eliberate in perioada 1990-1997, iar, dupa verificare, se vor preschimba, la cererea titularului, de catre SSPRD, si certificatele eroilor-martiri. De asemenea, constatarea calitatii de beneficiar al OUG nr. 6/2008 se face de catre Directiile Judetene de Munca si Protectie Sociala, pe baza inscrisurilor oficiale eliberate de organele competente si avizului prealabil consultativ al „Asociatiei 15 Noiembrie 1987”.

Drepturile banesti ale revolutionarilor

Persoanele care au obtinut statutul de revolutionar au dreptul la o indemnizatie lunara reparatorie, calculata in functie de salariul mediu brut. Salariul mediu brut pe economie utilizat la calculul indemnizatiei reparatorii si a celei lunare este 1.836 lei, conform Legii bugetului asigurarilor sociale de stat nr. 12/2010. Astfel, urmasul de erou martir (sotul supravietuitor al celui decedat, daca nu s-a recasatorit, fiecare dintre parintii si copii celui decedat) poate lua intre 918 si 2.020 lei pe luna. Luptatorul ranit, adica cei mutilati, cei cu invaliditate cu gradul I, II sau III, dar si persoanele neincadrate in grad de invaliditate obtin intre 2.020 si 3.672 lei. De asemenea, luptatorul retinut sau remarcat prin fapte deosebite are o indemnizatie lunara de 2.020 lei. Totodata, indemnizatia de ingrijire pentru mutilati si persoanele incadrate in gradul I de invaliditate este de 918 lei, iar indemnizatia lunara adaugata la pensia pentru limita de varsta ajunge la 1.102 lei.

Multe alte privilegii

Persoanele care au obtinut titlul de luptator pentru victoria Revolutiei din Decembrie 1989, respectiv urmasii de erou-martir, beneficiaza, pe langa indemnizatia lunara reparatorie, si de alte drepturi. Au prioritate in asigurarea unei locuinte, in localitatea de domiciliu, au dreptul la stabilirea chiriei la nivelul minim pentru locuintele din fondul locativ de stat, la cumpararea sau inchirierea cu prioritate, fara licitatie, din fondul de stat, a unui spatiu comercial, cu o suprafata utila de pana la 100 mp, sau a terenului necesar pentru construirea acestuia. De asemenea, trebuie sa se acorde gratuit proteze, orteze si scaune cu rotile pentru invalizii care si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca. Copiii lor au acces gratuit la cresele si gradinitele din subordinea administratiilor locale si gratuitate pentru rechizitele scolare. Lista facilitatilor continua cu acordarea unei subventii de stat egale cu 50% din dobanda aferenta unui credit bancar de pana la 20.000 euro, contractat pentru cumpararea sau construirea unei locuinte in localitatea de domiciliu, dar si atribuirea in proprietate a 10.000 mp teren in extravilan si 500 mp teren in intravilan – acesta din urma, pentru locuinta.

Revolutionarii mai beneficiaza de un loc de veci gratuit, tratamente si medicamente. Totodata, le este facilitat, in mod gratuit, transportul urban cu mijloacele de transport in comun si, anual, 12 calatorii gratuite pe calea ferata, la clasa I, dus-intors, cu toate categoriile de trenuri de calatori, dar si scutirea de la plata taxelor si impozitelor pentru o locuinta din proprietate si terenul aferent acesteia. Totodata, acestia pot sa se pensioneze cu 5 ani inainte de implinirea varstei standard, prevazuta de lege, si sunt scutiti si de taxele pentru serviciile publice de radiodifuziune si de televiziune.

Marieta IORGA

38 Comments

 1. prostanacul says:

  Nu inteleg de ce trebuiesc platiti bani celor care au ”participat” la revolutie.Am luptat sa-i dam jos pe comunistii beneficiari de privilegii, pentru a le lua locul?

  • mmachidon says:

   vreau sa-mi raspunda stefan ce-au facut adevaratii revolutionari(iesiti in strada pentru avantaje?)impotriva impostorilor ca ciurdea niculae ce se afla in germania federala in timpul revolutiei?

 2. asa da.

 3. victori bani?? says:

  mai hotilor citi dintre voi chiar ati fost si ati participat la revolutie ?????
  si asa nu a fost revolutie a lovitura de stat cu marele aport al occidentalilor noi am fost doar marionete nimic mai mult si pt asta vret

 4. victori bani?? says:

  mai hotilor citi dintre voi chiar ati fost si ati participat la revolutie ?????
  si asa nu a fost revolutie a lovitura de stat cu marele aport al occidentalilor noi am fost doar marionete nimic mai mult si pt asta vreti bani????
  dintre toate tarile care su facut chipurile revolutie polonia ,bulgaria ,ungaria,si celelalte nici una nu au asemenea facilitati si bani acordati. rusine hotilor.

 5. taraeste plina de militieni,bodoguarzi si REVOLUTIONARI,astia contribuie la bugetul statului,RUSINE,asta am ajuns pt EUROPA ,dar traiesc bine toti cei enumerati impreuna cu parlamentari

 6. Ce mai poti sa spui. Guvernantii astia ai nostrii sunt chiar cretini. Adica imprumutam toata tara de la FMI casa dam aproape un miliard de euro la revolutionari. Scadem pensiile si salariile bugetarilor tot ca sa dam la revolutionari. Nu ca ne-am timpit. Dar cred ca ne meritam soarta cu varf si indesat ca la alegeri chiar am demonstrat ca suntem un popor de timpiti si retardati sau macar 4,8 milioane cu siguranta sunt.
  RUSINE pentru cei ce ne conduc!

 7. Mircea Nitu says:

  Victime a Revolutiei din Decembrie 1989, UNITI-VA !!!

  Ma numesc Mircea Ioan Nitu,nascut in Cluj-Napoca la 12.03.1968 si am fost ranit prin impuscare la data de 21 decembrie 1989, in Cluj-Napoca in urma carui fapt am diagnosticul de pareza nerv sciatic popliteu intern si extern picior drept
  Am asteptat 17ani!!! sa se incheie procesul in tara si m-am adresat la CEDO ; acum agentul guvernamental ce raspunde (!!!) , ca nu a existat nici o tergiversare in aceasta cauza, ba mai mult ; pt. ca totul sa se amane si mai mult(nici cei de la CEDO n-au mai stiut ce sa spuna) dupa ce sentinta a devenit definitiva si irevocabila; investita cu formula executorie inca din mai 2006,acum, dupa 3 ani,aproape, instanta redeschide procesul ,prin Recurs cu termen la 18.mai 2009!!!!!!!! – dar care dupa doua luni a fost respins()
  ( n.b. : http://ziarero.realitatea.net/1250198285-CEDO_va_judeca_statul_roman_pentru_nerespectarea_unor_hotarari_definitive )
  DOUAZECI DE ANI am stat , tarandu-ma prin lumea asta murdara , asteptand ca instantele judecatoresti interne sau internationale sa “faca dreptate” Ajunge !!! E momentul
  sa-mi fac dreptate! Destul!!!
  Victime a Revolutiei din Decembrie 1989, UNITI-VA !!!
  Sa ne intelegem , nu cersesc !!! vreau doar ceea ce este al meu, VREAU DREPTATE !!!

  Cluj Mircea Ioan Nitu

  • Da, poate ca ai dreptate. Ca tine mai sunt doar cativa. ce ne facem insa cu cei peste 100.000 de falsi revolutionari si care acum saracesc bugetul. Sau cu cei care chipurile sunt urmasi. Ce ei nu traioesc intr-o tara libera? Ce ne-au facut cumva vreo favoare noua in general romanilor. Hai sa fim seriosi. Daca acesti abni s-ar lua pe bune nu as avea ce sa comentez, dar cand eu stiu cum au fost declarati revolutionari marea majoritate mi-e scarba ca se nuemsc romani. Este inadmisibil ca pe doua declaratii pe propria raspundere sa iesi revolutionar. Culmea este ca au dat declaratii unii pt altii. Nu asa se face. Rusine!!!!

   • esti intr-o mare eruare.in tara la ora actuala sunt pina in jurul cifrei de 20000 de revolutionari cu certificate preschimbate conf.legi 341/2004

  • bravo…asa le trebuie…

  • ma numesc cornelia brindusa si am si eu o intrebare:stiti umva cum si de ce nu se acorda credite revolutionarilor??sau poate nu stiu eu unde a ma adresa…va multumesc

 8. Pare oarecum halucinanta suma vehiculata in articol. Cu toate acestea, orice datorie a statului roman (cum este si cea reprezentand despagubirile acordate fostilor proprietari) sunt incadrate in deficitul intern al bugetului Romaniei. Sunt sume mari, la care se adauga penalitati cu fiecare an ce trece. Astea nu se pot sterge cu buretele nici daca potentialii beneficiari ar renunta de bunavoie la drepturile banesti. Deci solutia unica este achitarea cat mai rapida a respectiverlor datorii si reducerea implicita a deficitului de cont. In paralel trebuie revazute inca o data dosarele celor care solicita despagubiri pentru a nu se permite fraudarea bugetului prin declaratii false.

 9. pensiile revolutionarilor sunt si ele impozitate cu 15 %

  totusi….nu sunt revolutionar , dar nu trebuie bagati toti ina aceaiasi oala. Este adevarat sunt multi tigani , camatari care sunt revolutionari, dar restul?! ce facem cu ei ?!
  Nu putem jigni in halul asta, ori cei care comenteaza pe aici sunt niste pustani care la revolutie descopereau ce au intre picioare, ori sunt niste suparati care nu au avut parte sa participe la revolutie si acum se oftica. Probabil ca daca aveau parte sa lupte se ascundeau dupa primul boschete.
  Sunteti multumiti cand din cauza unor nespalati de tigani toata Romania este in aceasi oala cu ei ?!……numai acuzati in necunostinta de cauza

 10. IONmaliciuc RREVOLUTIONARUL LU PESTE says:

  Mai oameni buni,luati exemplul meu:am dezertat de la CMJ pe 22.dec 89,l-am expulzat pe Marina impreuna cu amicul meu de sprit,Cercel.M-am ales si cu ceva bunuri din fisetul comunistului decapitat si iata-ma acum la 75 de ani cu doua pensii una mai grasa decat alta si nu se stie,in 1-10 ani ma vedeti si defiland pe corso cu grade de general,ca,vorba aia,LE MERIT! HAI,LIBERAREEEE!

 11. IONmaliciuc RREVOLUTIONARUL LU PESTE says:

  OOOOOOHHHH,am uitat sa va zic ca militaru m-a pricopsit si cu gradul de colonel in 1990,chiar daca i-am fentat ca nu am studii superioare…ce sa fac?asta-i vita! La buna vedere de ziua marinei cand ma voi afisa ingalonat si cu lozinca cea mai mare deasupra capului asta albit de atatea chefuri facute la tinerete in cancelarie la CIC cu nevasta…ALTUIA! SIC!

 12. Se vorbeste prin targ-constanta-ca acest Malignciu Ion este un excroc ordinar,un farsior notoriu,nu s-a multumit numai cu indemnizatia de revolutionar,38.000.000 lei si cu peste 800.000.000 lei luati din urma,ci,a inscris-o si pe fiica-sa si ginerele care impreuna au incasat de la acest guvern iresponsabil peste 2 miliarde lei vechi + indemnizatie lunara…E O MARE RUSINE,MI-E SCARBA.

  • Ce usor este sa privesti la televizor cum suiera gloantele si apoi sa-ti dai cu parerea ca dupa film,sau macar sa fi fost udat de pompieri(atentie) pe 21 decembrie cand nu se stia ce va urma.Le doresc celor ce vorbesc aceeasi bataie primita de mine in tunelul de la POLITA CAPITALEIsi apoi arestul de la JILAVA.Faptul ca sunt militieni sau militari revolutionari este de condamnat,si sa nu uitam ca au dat declaratie sub.art.292 cod penal.Suntem popor responsabil,aveti un vecin intr-o asemenea situatie DEMASCATIL sau taceti ca lasii.Dar sa bagi hotul la gramada cu toata lumea este incorect si rusinos.Asadar, inainte de a vorbi punetiva in situatia celor schiloditi la revolutie.Vorbiti de drepturi ce se acorda revolutionarilor,hai sa fim seriosi(corecti)cine ti le acorda cand in primarii spatiile se dau pe spagi de neimaginat(incercati si veti vedea singuri),una spune legea si alta este realitatea.Sunt copii ramasi fara tata,ce ati vrea sa cerseasca.Bag seama in Romania datul cu parerea este tentant,dar la razboi inapoi.Aud un PROST ca revolutia a facut-o occidentul,sigur ca da idiotule numai occidentali morti erau in acele zile pe strazi iar lui CEAUSESCU ii era frica de ei de nu mai putea.

 13. Se pare ca cei care au comentat mai sus au avut dreptate. Uitati-va si voi la ultimele comentarii cine a luat banii. Suntem o tara de tampiti si nu ne mai facem bine.

 14. Foarte bun articol!E bine ca presa isi face datoria!Si o alta sursa de venit,in aceasta perioada,ar fi abrogarea legilor 9/1998 si189/2000,legi care-i favorizeaza pe aromani,adica pe machidoni!Sa aveti in vedere si aceste legi!

 15. Astea cu terenurile nu o sa dispara niciodata ca de aici s-au tras marile tunuri. uitati-va si voi la astia bogati sau mai bine zis parveniti toti au facut bani din terenurile retrocedate. Or sa scoata astia legile la pastele cailor poate dupa ce n-or mai fi terenuri.

 16. La fel si banii alocati aromanilor(machidonilor)!Ar fi o suma consistenta!Abrogarea legilor 9/1998 si 189/2000,legi gandite doar pentru machidoni!

 17. LUPTA IMPOTRIVA ACTUALEI CLASE POLITICE
  Propun ca forma de protest impotriva actualei puteri politice, depunerea in masa a actelor de azil politic la o singura ambasada. Acesta forma de protest ar atrage atentia comunitatii internationale asupra Romaniei. Consider singura modalitate plauzibila prin care am putea oprii ilegalitatile actualei puteri politice din Romania impotriva militarilor.

  MOTIVATIA PRINCIPALA A DEPUNERII ACTELOR DE AZIL POLITIC ESTE:
  -nerespectatea de catre statul roman a Constitutiei si legilor TARII:
  -nerespectarea CONVENTIILOR, TRATATELOR, PROTOCOALELOR internationale ,Jurist prudenta CEDO,PREVEDERILOR DECLARATIEI UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI.
  MOTIVATIA ACESTUI act:
  1.Incalcarea Constitutiei art.15 alin.2 “Legea dispune numai pentru viitor cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile” (impunerea recalcularii pensiilor militare)
  2.Introducerea in sistemul de pensii de stat a pensiilor militare care nu au fost niciodata un sistem contributiv. (sistemul de pensii de stat se bazeaza pe principiul contributivitatii )
  3.Discriminare prin aplicarea diferita OG.nr.137/2000 la persoanele aflate in situatii compatibile.(de vazut pensiile speciale la care nu se aplica acest OG.)
  4.Incalcarea demnitatii, reputatiei si onoarei cadrelor militare in rezerva si retragere prin afirmatii de genul”pensii nesimtite”. Afirmatii facute de presedintele si prim-ministrul Romaniei.(pensiile militare au fost stabilite prin legi organice care nu au fost impuse de catre militari)
  5.Incalca articolul 45 din TRATATUL DE LA LISABONA – pensiile sunt asimilate dreptului la proprietate si sunt intangibile
  6. Incalca Jurist Prudenta CEDO- limitarea nejustificata a unui drept recunoscut (pensie de stat), constituie o privare de proprietate in sensul articolului 1 par.1 din Protocolul nr.1 la CEDO dar si o discriminare in sensul art.1 din Constitutie si art.1 din Protocolul nr.12.
  7. Incalca Carta Sociala Europeana revizuita si adoptata la Strasbourg la 3 Mai 1996 si ratificata de Romania prin Legea nr.74/03.05.1999 care prevede mentinerea reglementarii pensiei in forma actuala.
  8.Incalca prevederile Declaratiei Universale a Drepturilor Omului art.17,art.25(1),art.30.
  DEPUNEREA ACTELOR DE AZIL POLITIC AR CONSTITUI UN IMPACT MAJOR FARA PRECEDENT SI CONSIDER CA ACEST PROTEST AR ATRAGE REPERCURSIUNI ASUPRA ROMANIEI.
  Situatia noastra este grava ,evenimentele se succed rapid,nu avem alte modalitati de lupta mai eficiente cu termen de rezolvare mai urgent. Daca statul doreste sa luptam ,luptam

  • Vor veni romanii sa faca cereri de azil cand ma fac eu budist.Tin minte ca in 21 decembrie 1989, eram la orele 15.00, cam 4-500 de revolutionari in fata la Inter, si ne rugam de oameni sa stea si ei acolo, si treceau repede spre casa.Romanul a fost invatat sa faca altcineva ceva pentru el.Dovezi sunt peste tot in sensul acesta.Romanul asteapta sa i se dea, nu va lua nici ce-i al lui de drept.Brucan a zis o vorba, adevarata si trista.Cu 20 de milioane de prosti nu poti trai decat in evul mediu.

 18. un articol mincinos,nedocumentat.autorul isi da cu parerea,scoate niste cifre din burta.

 19. Revolutionarii isi merita banii , multi sunt bolnavi datorita stresului la care au fost pusi in 89 , ne-au ajutat sa scapam de c,riminalul de ceasca , iar cei care nu sunt de acord au stat sub pat in 89 si acum comenteaza , suma nu este mare , sa-i lasam in pace daca nu vrem alta destabilizare . Oamenii astia au suferit destul .

 20. PS: Acum este prea tarziu , deja s-au dat 75% din restante iar Romania ar pierde dublu cand ceilalti restanti ar da statul in judecata la CEDO , mai bine v-ati axa pe nomenclaturistii care primesc pensii de 5000-6000 de lei pe luna , astia ar trebui aranjati si NU cei care ne-au redat libertatea chiar si voua sa scrieti t,ampenii .

 21. Ca articolul este scris de o ramasita cretinoida comunista, impotriva carora am iesit in 21 decembrie 1989 in strada ca sa fiu impuscat, este urmatoarea demonstratie logica.Daca luam 22.000 revolutionari x 72 luni x 500 euro = 792.000.000 euro. Am pus o medie de 500 de euro cat este in 2010.Dar in ceilalti ani a fost in 2004-200 in 2005-250, in 2006-300, in 2007-350, in 2008-400, in 2009-450 si in 2010-500.Am pus pe toata perioada 500 de euro si nu face un miliard cum mananca unii kkt.Dar cum comunistii au ridicat in frunte pe cei mai prosti dintre noi romanii, astia neocomunistii sunt la fel de prosti, iar un prost nu poate avea decat o sluga proasta care da din trompeta.Fa Marito, fac pariu ca ai facut facultate particulara si imi pun capul jos ca ai facut-o in genunchi. Atat esti de proasta.Cui o sugi acu de executi ordinele si scrii cretinisme.Bai rapandula sugatoare!De aia zic ca sunt un bou, ca am iesit in strada in decembrie 1989, ca sa fiu impuscat, cand vad pentru ce.Pentru rapandule si trogloditi care au tupeu si sunt prosti cat cuprinde. Neam de slugi, valeti cum zic manelistii.

 22. Va implor sa-i trimiteti lui Mircea Badea acest numar de ziar .
  Numai asa poate afla TOATA TARA
  DECE IN ROMANIA MERG TOATE ASA DE PROST.CE REVOLUTIE A FOST LA CONSTANTA ???
  MAI FUGEA CEAUSESCU DACA NU NAVALEAU
  BUCURESTENII LA” MITING “CA SA-I FACA
  “BAIE DE MULTIME ?????

 23. Ai dreptate. Si din caest punct de vedere eu cred ca materialul este foarte bun. Este inadmisibil ca acesti asa zisi revolutionari din Constanta sau din alte orase care nu au facut nimic sa ia acum o caciula de bani cand toata tara este in cacat. Poate ca d-nul care a comentat mai sus are dreptate este dreptul lor, dar am o intrebare pt el: Are idee cati mostenitori si urmasi sunt pt ca cifra de 22.000 data de el este doar o picatura, iar articolul nu se refera la acestia. Articolul trage un semnal de alrma asupra modului in care diversi s-au declarat revolutionari si care habar nu au ce s-a inatmplat pe strazi in 89 cand stateau ascunsi prin case.

 24. mie mi se pare corect! mai ales ca multi au abuzat si nu au muncit odata sa vada ce este salariu lor si cand au iesit in strada si apoi totul s-a terminat…hop…s-au trezit ca vor bani? De ce?pentru ca unul a fost belit? Din pacate de rau Iliescu a castigat si voi ati stat ca catei la comanda lui!
  Bun revolta a fost dar nu ca ati luptat voi, voi ati fost marionete, Iliescu a stiut ce a vrut si a gastigat si acum cereti pretenti din bani nostri..Rusinica!

 25. acum toti sunteti impotriva revolutionarilor , dar atunci in decembrie “89 mai aveati putin si ii pupati in cur !
  sa va fie rusine !!!
  nimeni nu stia atunci ce va fi mai tarziu si cum se va termina revolutia !!!
  unde erati voi cei multi care acum
  criticati ? sa va fie rusine !!!

 26. In primul rand vreau sa te fac nesimtita si lipsita de scrupule Marieta pentru acest articol perfid…Tatal meu a murit in revolutie in 1989 aveam 11 luni …apoi m-au luat bunicii sa ma creasca ceea ce numesti tu mai sus pensie pentru Urmasii Revolutiei se numeste INDEMNIZATIE REPARATORIE…chiar ai impresia ca bunica ma putea creste cu salariul dansei?actual pensionara si avand 78 de ani?mi-au ucis tatal si banii nu ma incalzesc si nu-mi spun o vorba buna…altii au luat pamanturi de casa si-au luat o groaza de facilitati dar nu ii baga pe toti in aceasi oala..nu ne marginaliza tu si nu ne cataloga pentru magariile altora…democratie va-ti dorit si a fost platita cu sange …Marieta poate tu ai prins Revolutia fata de mine de ce nu ai luptat pentr fustele scurte si pantofii cu toc pe care ii porti,de ce nu ai luptat si tu pentru libertatea cuvantului?voi restul?de ce vorbiti?cati dintre voi au pierdut pe cineva drag?cati dintre voi au ramas marcati pe viata?ganditi-va ca acum mancati pizza si multe altele care atunci le gaseati doar in tarile europene…fara suparare dar criticati ca niste idioti …in frunte cu doamna care-si creste copii mancand rahat de ghinionul altora

 27. eu am participat la revolutie, la otopeni, multi din cei ce comenteaza impotriva revolutionarilor acum, cred ca nici nu stiau sa scrie pe vreme aceea. am certificat si nu imi e rusine sa recunosc asta pentru ca stiu unde am fost si stiu prin ce am trecut eu si colegii mei. cei care se indoiesc si vor neaparat sa stie cum obtii un astfel de titlu sa de dumnezeu sa treaca prin acele clipe, ei sau copii lor, sa vada ce inseamna suferinta ca parinte sau fiu.

 28. Mircea Todor says:

  In Romania Nu se respecta nimic,nici macar Legea Bunului Simt! Sunt peste 32.000 de revolutionari,dar numai 10% sunt ADEVARATI REVOLUTIONARI,restul sunt,IMPOSTORI,PROFITORI,FALSI REVOLUTIONARI! S-a jure pe BIBLIE,pe CRUCE,caci cei,90% sunt REVOLUTIONARI ADEVARATI! EU O POT FACE CU INIMA CURATA! Un ANTICOMUNIST,REVOLUTIONAR,UN LIBERAL CONVINS,Cu stima si respect !

 29. mercurie says:

  Pt noi, revolutionarii, democratia nu a inceput in 89….. Stiti cati revolutionari au inceput sa fie urmariti dupa 89 ? Stiti cati si-au pierdut locuirle de munca cu anii? Stiti cati au murit de parca ar fi muncit in minerit ? Stiti cati si-au pierdut familiile ?

  Dcaca va furam atunci luati-ne legea si dati-ne democratia. Nu am luptat pt a primi ceva, dar nici sa murim cu zile pt ca voi ati dat in isterie materialist-dialectica pe timp de criza !

 30. cum puteti sa injurati ipotenta voastra nimeni nu este de vina de cit voi .basescu e dobrogean spuneti un conducator al tarisoarei asteia care a fost dobrogean,mai mult a fost si bisnitar eu nu lam votat voi ati pus stampila pt. securist doar stiti ca orice comandant de nava dadea raport cine vrea sa ramina afara cine zicea de leana,nicu etc.are propaganda comunista in singe iar voi puneti botu pt.ca sunteti botanisti si el isi vede de treaba invrasbeste pensionari cu sindicalisti armata cu restu etc.doar voi din constanta ii pupati amanta in partea cu gaura neagra ca a taiat o panglica si tot voi iati votat inteligenta fata ca europarlamentar acum alt subiect strutilor nu aveti sa va luati de cit de cei care vau aratat calea libertati dar daca PITICUL PORNO BOC,pupalati si pe el in gaura neagra va arata ca base doreste anarhie voi demonstratii cit de handicapati sunteti si puneti botul la pupincuristi astia de ziaristi si sa ne omorim intre noi ca udrea si cocos o duc bine cu drag eeeebbbbbaa

 31. Mihai ai dreptate chiar daca folosesti cuvinte grele pentru multi dar se vede ca multi sunt orbiti si sper ca se vor destepta cind or ajunge sa faca supa de bocanci sa poata trai.
  Poti sa imi explici de ce majoritatea din guvern au numele de familie care se sfirseste cu…escu.Ma intreb.Spune mai departe.

Comenteaza acest articol

css.php