Inspectoratul Teritorial de Muncă a încheiat ancheta în cazul accidentului de pe Platforma Petromidis, produs în luna august

Inspectoratul Teritorial de Muncă a încheiat ancheta în cazul accidentului de pe Platforma Petromidis, produs în luna august

In data de 17.03.2017, la sediul SC ROMPETROL RAFINARE S.A. de pe platforma Midia Navodari a avut loc o intrunire organizata urmare a finalizarii dosarului de cercetare a evenimentului produs in data de 22.08.2016, eveniment soldat cu 6 victime din care 2 persoane decedate si 4 persoane inregistrate cu incapacitate temporara de munca, informează ITM Constanța.

Potrivit sursei citate, la aceasta intrunire a participat personal Inspectorul general de Stat al Inspectiei Muncii în persoana domnului Dantes Nicolae BRATU , conducerea si membrii comisiei de cercetare a evenimentului din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanta si reprezentantii conducerii celor trei societati implicate in acest eveniment – respectiv conducerea S.C. ROMPETROL RAFINARE S.A, S.C. ROMINSERV S.R.L. si S.C. GLOBAL SECURITY SISTEM S.A.

Pe baza documentelor anexate la dosar, a constatărilor de la faţa locului, a declaraţiilor martorilor oculari, a probelor fotografiate și a raportului de expertiză tehnică intocmit de INSEMEX PETROSANI au fost stabilite imprejurarile si cauzele producerii evenimentului, reglementările legale încălcate, raspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare- respectiv a fost determinat caracterul evenimentului.

In urma cercetării comisia a stabilit ca sunt intrunite condițiile legale pentru ca evenimentul mai sus mentionat sa fie incadrat ca accident colectiv de munca.
Prin procesul verbal de cercetare au fost stabilite un număr de masuri cu termen scadent de realizare dupa cum urmeaza : Pentru S.C. ROMPETROL RAFINARE S.A – 6 măsuri; S.C. ROMINSERV S.R.L – 6 măsuri; S.C. GLOBAL SECURITY SISTEM S.A. – 2 măsuri.

Aceste masuri sunt atat tehnice cat si organizatorice avand ca scop securitatea și sănătatea lucrătorilor.

Măsurile dispuse pentru prevenirea altor evenimente similare au făcut referire la echipamentele de munca utilizate, cunoasterea planului de prevenire si protectie stabilit, întocmirea si respectarea documentațiilor tehnice pentru executarea lucrarilor speciale, revizuirea instructiunilor proprii, evaluarea riscurilor si a planului de prevenire si protectie in domeniul securitatii și sănătății în muncă .

Principalul obiectiv al întrunirii din data de 17.03.2017 l-a constituit verificarea modului de realizarea a măsurilor dispuse, rezultatul implementarii acestora si incercarea de-a identifica impreuna cu reprezentantii celor trei societăți implicate, alte solutii, care sa previna producerea unor evenimente similare pe viitor.

Comenteaza acest articol

css.php