Învârtită cu mere şi brânză

Învârtită cu mere şi brânză

Învârtită cu mere şi brânză – Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
100 ml ulei
2 ouă
1 praf de sare
250 ml apă caldă

Pentru umplutură
2 mere
1 praf scorțișoară
300 g brânză
1 ou
100 g zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
50 g stafide
zahăr pudră, pentru decor
100 ml rom

Învârtită cu mere şi brânză – Mod de preparare
Combini apa cu uleiul, adaugi sarea și ouăle. La final încorporezi făina în ploaie și frămânți până când obții un aluat elastic. Îl lași să se odihnească 30 de minute.

Mixezi brânza bine scursă cu oul, zahărul tos, stafidele înmuiate în rom și zahărul vanilat. Cureți merele, le îndepărtezi cutia cu semințe și cotorul și le feliezi. Întinzi o foaie subțire din aluat, pui umplutura de brânză, o nivelezi, așezi felii de mere și presari scorțișoară. Rulezi și așezi învârtita într-o tavă tapetată. O ții la cuptor până când se rumenește. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.

clickpoftabuna.ro

Comenteaza acest articol

css.php