“Ovidius”, în fruntea universităţilor româneşti

“Ovidius”, în fruntea universităţilor româneşti

Unsprezece medalii au obţinut studenţii ovidieni la Campionatul Naţional Universitar de Atletism, desfăşurat la Bacău. Aceste rezultate au situat universitatea constănţeană pe primul loc în topul naţional al instituţiilor de învăţământ superior participante.

La finele săptămânii trecute, la Bacău s-a desfăşurat faza finală a Campionatului Naţional Universitar de Atletism, competiţie organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, Universitatea „V. Alecsandri“ din Bacău şi Federaţia Română de Atletism. În faza finală a competiţiei s-au calificat peste 150 de sportivi din 17 centre universitare din ţară.

Delegaţia Universităţii „Ovidius“ a fost reprezentantă de nouă studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, iar rezultatele obţinute de către sportivii constănţeni sunt remarcabile. În total, ovidienii şi-au rezervat unsprezece medalii, dintre care şase de aur, patru de argint şi un bronz. Claudia Bobocea a plecat de la Bacău cu două medalii de aur, la 1.500 m şi 3.000 m, Iulian Ganciu, cu un aur la 400 m şi argint la 800 m, Alexandru Baciu cu aur la triplu salt, Cosmin Dumitrache cu aur la 60 m garduri, Ionuţ Grecu cu aur la săritura în lungime, Andreea Lefcenco cu argint la lungime şi bronz la triplusalt, Adel Dăianu cu argint la triplusalt, iar Cristian Boboc cu bronz la triplusalt.

Pe primul loc, la echipe

„Este pentru prima dată când obţinem rezultate atât de valoroase! Dacă la ediţiile trecute reuşeam cucerirea a 2-3 medalii, ediţia din acest an a fost una în care studenţii constănţeni au arătat că s-au pregătit excelent din punct de vedere teoretic, iar pe pista de concurs şi-au demonstrat valoarea sportivă. La ultimele ediţii am reuşit clasări ale echipei Universităţii «Ovidius» din Constanţa pe locuri onorante, de obicei între primele zece universităţi din ţară, dar clasarea pe locul I din acest an este, într-adevăr, o performanţă care aduce multă bucurie constănţenilor“, a declarat coducătorul delegaţiei, conf.univ.dr. Alin Larion.

La capitolul rezultatele obţinute pe centre universitare, instituţia de învăţământ superior constănţean se situează pe locul I la nivel naţional, fiind urmată de Universitatea „V. Alexandri“ din Bacău şi Universitatea din Piteşti, Universitatea din Craiova, UNEFS, Universitatea Transilvania Braşov, Universitatea „Spiru Haret“, Universitatea „Babeş Bolyay“ Cluj, Universitatea „Ştefan cel Mare“ Suceava, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea Galaţi, Universitatea Iaşi.

Comenteaza acest articol

css.php