Invazie de jucarii contrafacute in portul Agigea

Invazie de jucarii contrafacute in portul Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, peste 45.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 2.000.000 lei, dacă ar fi fost originale.
În data de 14.06.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza judeţului Ilfov.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean chinez, în vârstă de 30 de ani, cu reşedinţa pe raza judeţului Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 45.074 jucării diverse pentru copii (jucării de plus, jucării gonflabile, cărţi de colorat, păpuşi etc.), care purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 653.730 lei dacă ar fi fost originale.
Totodată, au fost identificate 16.142 jucării diverse în valoare de 1.286.070 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Bunurile în cauză, atât cele susceptibile a fi contrafăcute, cât şi cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv folosirea de acte nereale faţă de autoritatea vamală.

Comenteaza acest articol

css.php