Invazie de pacienţi cu fracturi, la urgenţa Spitalului Judeţean

Invazie de pacienţi cu fracturi, la urgenţa Spitalului Judeţean

Gheaţa depusă pe şoselele şi trotuarele din Constanţa a făcut deja mai multe victime. În mai puţin de două zile, mai precis de duminică dimineaţă până astăzi la amiază, la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, s-au înregistrat nu mai puţin de 33 de cazuri de fracturi şi 29 de traumatisme produse prin cădere.
Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, în ultimele 36 ore, UPU-SMURD a înregistrat 292 prezentări (234 adulţi şi 58 copii). Dintre acestea, 41 au fost înregistrate la traumatologie, 8 chirurgie iar cele mai multe prezentări sunt în continuare la Boli Interne (151 prezentări şi 36 internări).
La UPU-SMURD nu a fost înregistrat niciun deces din cauza hipotermiei.
Meteorologii au emis deja un Cod Portocaliu de ger pentru aproape toată ţara, inclusiv judeţul Constanţa, cu menţiunea că temperaturile vor coborî până la -18 grade C în această noapte. Nici în zilele următoare nu se aşteaptă o îmbunătăţire a condiţiilor meteo, de aceea, persoanele cu boli cronice trebuie să evite plimbările prin frig, iar care cse încumetă să iasă, să aibă mare grijă la deplasări, deoarece căzăturile pe gheaţă pot avea consecinţe dureroase.

sursa foto: realmed.ro

Comenteaza acest articol

css.php