Inverzeste Constanta? Primaria a lansat in dezbatere un nou regulament ce prevede suprafetele minime de spatiu verde la noile constructii

Inverzeste Constanta? Primaria a lansat in dezbatere un nou regulament ce prevede suprafetele minime de spatiu verde la noile constructii

Dupa ani multi in care spatiile verzi au disparut pentru a face loc constructiilor din beton, autoritatile locale din municipiul Constanta vin cu intentia de schimbare a regulilor. Primaria a lansat in dezbatere, marti, un proiect de regulament ce priveste asigurarea suprafetei minime de spatii verzi pentru lucrarile de constructii si amenajari autorizate in municipiu.
Orice persoana interesata poate consulta regulamentul, care este publicat pe pagina de internet a Primariei si poate transmite propuneri ori sugestii fata de proiect.

Reprezentantii administratiei locale propun un minim de spatiu verde pentru orice constructie, in functie de destinatie. Astfel, pentru constructiile administrative, minimul de teren amenajat cu plante este de 20% din suprafata terenului, pentru constructiile comerciale, 15%, pentru cele de alimentatie publica- restaurante, cluburi, baruri, patiserii, cofetarii, ceainarii etc – se propune un procent de 20%. Si viitoarele lacasuri de cult trebuie sa respecte un minimum de 30% de spatiu verde, din suprafata totala a terenului.
Interesant de remarcat este faptul ca pentru viitoarele constructii nu se va mai permite un artificiu la care au apelat foarte multi investitori in ultimii ani – dalele inierbate sau plantele in ghiveci, ori pe terase, tot necesarul urmand sa fie amenajat la sol.
Pentru o noua cresa, trebuie asigurat un procent de cel putin 15 mp/copil, in timp ce pentru o gradinita, minimul va fi de 5 mp/copil. Si viitoarele spitale sau clinici vor trebui sa respecte un minim 30% de spatiu verde, iar constructiile cu destinatie sportiva – 35%.
Daca v-ati propus sa investiti in turism, va trebui sa tineti cont ca 30% din suprafata terenului va trebui sa aiba destinatie de spatiu verde, la fel si pentru constructiile de locuinte colective.
O prevedere importanta a proiectului de regulament este ca, indiferent de destinatia cladirii, nu vom mai vedea constructii care sa acopere intreaga suprafata a terenului, deoarece minim 20% va fi asigurat la sol, restul putand fi amenajat pe fatade sau pe terase.

Comenteaza acest articol

css.php