Investiții de aproape 22 de milioane lei, aprobate pentru comuna Ion Corvin

Investiții de aproape 22 de milioane lei, aprobate pentru comuna Ion Corvin

Primarul comunei Ion Corvin, Marcela Rădulescu, are în plan investiții importante pentru acest an, toate îndelung așteptate, pentru care s-au realizat proiecte, aprobate încă din vara anului trecut, și pentru care urmează etapa lansării selecției constructorilor.

Printre cele mai urgente investiții se numără reabilitarea și extinderea unităților de învățământ din comună.
Meritul pentru întocmirea proiectelor acceptate la finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) îi aparține în totalitate edilului Marcela Rădulescu, cea care a reușit ca într-un timp foarte scurt să convingă autoritățuile centrale de nevoia urgentă de investiții în comuna Ion Corvin. Astfel, comuna este una dintre puținele administrații locale care vor beneficia de finanțare pentru nu mai puțin de cinci proiecte, din care două sunt pentru sistemul de educație.
Primăria Ion Corvin va beneficia de importante fonduri guvernamentale pentru infrastructura de apă și canalizare, pentru asfaltarea de drumuri, dar și pentru reabilitarea școlilor și a cabinetului medical. Proiectele aprobate de MDRAPFE sunt: “Realizarea infrastructurii de canalizare și stație de epurare în comuna Ion Corvin, județul Constanța”, în valoare de 8.634.315 lei,
 ”Construire Școala Gimnaziala nr.1 Ion Corvin și grădiniță cu program normal în localitatea Ion Corvin, județul Constanta”, cu o valoare de 2.374.675,64 lei, “Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr.2 Viile, în comuna Ion Corvin, județul Constanța”, valoarea fiind de 1.703.481,43 lei, “Extindere și reabilitare unitate sanitară în localitatea Ion Corvin, județul Constanța”, cu valoarea de 458.343,90 lei și “Asfaltare străzi în comuna Ion Corvin, județul Constanța”, în valoare de 8.495.118,91 lei.
Prin aceste proiecte, finanțate din bugetul guvernamental, se va construi o nouă școală, cu parter și etaj, dar și o grădiniță nouă în satul Ion Corvin. De asemenea, se va reabilita dispensarul din Ion Corvin și școala din localitatea Viile, care nevoie urgentă de înlocuirea acoperișului. Prin proiectul de asfaltare, 5,5 kilometri de drum se vor reabilita si moderniza în trei sate – Viile, Ion Corvin și Crângu, iar prin proiectul de înființare a infrastructurii de canalizare, se va introduce rețea de canalizare în satele Ion Corvin, Rariștea și Crângu, în total 11 kilometri.

Comenteaza acest articol

css.php