Investiții prioritare în sistemul de învățământ din orașul Băneasa

Investiții prioritare în sistemul de învățământ din orașul Băneasa

În cadrul ședinței de Consiliu Local din luna septembrie, la propunerea primarului Paul Coliș, aleșii locali din orașul Băneasa au votat mai multe proiecte de hotărâre care vizează investiții în infrastructura localitătății. Printre acestea, se numără lucrări care trebuie executate cu prioritate la Școala primară nr. 2 Negureni.
Primarul Paul Coșliș le-a propus consilierilor locali, iar aceștia au aprobat alocarea sumei de 300.000 lei, din bugetul local, din secțiunea de dezvoltare a anului în curs, pentru achiziția lucrărilor de reparații la acoperișul școlii din Negureni, dar și pentru construirea unui grup sanitar la aceeași unitate de învățământ. Potrivit edilului, un grup sanitar decent este absolut necesar copiilor, care foloseau unul improvizat, fără conexiune la rețeaua de apă.
Un alt proiect al primarului care a primit girul consilierilor locali este asigurarea cofinanțării lucrărilor care se vor executa pe strada Trandafirilor din Băneasa, la o nouă grădiniță. Unitatea de învățământ preșcolar va fi construită prin Programul Național de Dezvoltare Locală, însă acest program guvernamental nu asigură toate cheltuielile. De aceea, Paul Coliș a propus consilierilor să aloce suma de 29.200 lei pentru cheltuielile de amenajare a terenului, studiile de fezabilitate/documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii, studiile de teren, studiile de specialitate, expertizele tehnice şi/sau audit energetic, asistenţa tehnică, consultanţă, taxe pentru obţinerea de avize/acorduri/autorizaţii, organizarea procedurilor de achiziţii, active necorporale, cheltuieli conexe organizării de şantier, comisioane, cote, taxe, costuri credite, cheltuieli pentru probe tehnologice, teste şi predare la beneficiar.
Un alt proiect amplu care se va derula în orașul Băneasa vizează reabilitarea și modernizarea mai multe drumuri. Și acest proiect va fi finanțat prin PNDL, iar Consiliul Local a aprobat deja asigurarea cofinanțării cu suma de 291.412 lei, pentru plata unor cheltuieli care nu se finanţează prin Programul PNDL cum sunt: cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului, studiile de fezabilitate/documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii, studiile de teren, studiile de specialitate, expertizele tehnice şi/sau audit energetic, asistenţa tehnică, consultanţă, taxe pentru obţinerea de avize/acorduri/autorizaţii, organizarea procedurilor de achiziţii, active necorporale, cheltuieli conexe organizării de şantier, comisioane, cote, taxe, costuri credite, cheltuieli pentru probe tehnologice, teste şi predare la beneficiar.

Comenteaza acest articol

css.php