Investitiile locale, intarziate de criza guvernamentala

Investitiile locale, intarziate de criza guvernamentala

Criza guvernamentala afecteaza grav toate proiectele de dezvoltare locala, cele mai influentate fiind comunitatile mici, fara venituri din care sa-si poata duce la bun sfarsit planurile. Din cauza lipsei de dialog intre membrii Guvernului s-a ajuns ca mii de proiecte sa fie blocate, iar repercusiunile sunt cu atat mai grave cu cat vorbim despre investitii menite sa duca la modernizarea satelor si comunitatilor, dar care asteapta finantari de mai multi ani.
Este si cazul comunei constantene Ciocarlia, care a depus, de cativa ani, proiecte de finantare la Ministerul Dezvoltarii Regionale si care inca asteapta sa primeasca finantare. Un plan deosebit de important este modernizarea si completarea sistemului de alimentare cu apa in localitațile Ciocarlia de Sus si Ciocarlia de Jos, suma aprobata deja pentru finantare fiind de 144.652 lei. Cu acesti bani se va putea extinde reteaua de apa si canalizare in cele doua localitati ale Unitatii Administrativ Teritoriale Ciocarlia, proiect care nu poate fi sustinut din bugetul comunei.
Administrația locală a demarat deja demersurile pentru un alt proiect foarte important pentru locuitori, cel de introducere a rețelei de gaze naturale. Dar și acest caz este nevoie de sprijin financiar, pentru că Ciocârlia este una dintre comunele sărace, care nu poate susține o astfel de investiție.
„Cea mai importantă investiție pe care ne-o dorim, proiectul nostru prioritar pentru acest an, este introducerea reţelei de gaze în comuna noastră. O să fie un proiect important, realizat prin parteneriat public privat, cu SC Romgaz“, au declarat reprezentanţi ai Primăriei Ciocârlia.
Pentru reabilitarea rețelei de drumuri, autoritățile locale mizează tot pe fondurile dedicate deavoltării localităților rurale. Un proiect realizat special pentru asfaltarea tuturor drumurilor rămase la nivel de pietruire se află, de aproximativ doi ani, la Ministerul Dezvoltării, așteptând aprobările pentru asigurarea finanțării. Cu fonduri proprii sau alocate de către autoritățile județene, administrația comunei poate derula numai lucrări de mică anvergură, ultimele intervenții la infrastructura de drumuri fiind executate toamna trecută, când s-a reușit turnarea de asfalt pe 4 km de drumuri.

Comenteaza acest articol

css.php