Ion Maticiuc insistă să construiască între Tomis Plus și complexul Tom

Ion Maticiuc insistă să construiască între Tomis Plus și complexul Tom

În urmă cu un an, omul de afaceri Ion Maticiuc, deținător al unui teren vast, situat la intrarea dinspre Ovidiu, între complexul rezidențial Tomis Plus și centrul comerical Tom era refuzat de Primăria Constanța. Proiectul său era de edificare a unui imobil cu parter și un etaj, cu funcțiunea de servicii medicale, plus un altul, doar cu parter, cu destinația de spații comerciale. Urbaniștii Primăriei au explicat refuzul prin faptul că proiectul nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate cu privire la destinaţia terenului.
Singura soluţie pentru Maticiuc era să iniţieze un Plan Urbanistic Zonal, demers la care a recurs de curând. Până la demararea efectivă a investiției va mai trece însă destul timp, deoarece proiectul este abia la faza discutării în Comisia de Analiză Tehnică a Agenției pentru Protecția Mediului. Potrivit memoriului tehnic depus la APM, Ion Maticiuc dorește ca pe un teren cu suprafața de 5.489 mp, pe care îl deține încă din 2004, să edifice imobile cu destinații comerciale, deși pentru zona respectivă PUZ-ul prevede numai locuințe cu regim mic de înălțime.
Dacă va primi aprobarea specialiștilor de la Mediu, următorul pas va fi inițierea unui PLan Urbanistic Zonal, situație în care trebuie să obțină atât permisiunea Primăriei, cât și a vecinilor. Ultimul cuvânt pentru demararea efectivă a investiției îl va avea Consiliul Local Municipal.

Comenteaza acest articol

css.php