Iorgus a vandut si curtea Spitalului din Mangalia

14.000 mp teren au fost vanduti de fostul primar al municipiului Mangalia, iar mangaliotii sufera din cauza jafului facut de fosta administratie locala.
Vanzarea terenului nu a fost aprobata de Ministerul Sanatatii.

Actuala administratie a municipiului Mangalia continua sa prezinte ilegalitatile pe care fostul primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorgus, le-a initiat in sedintele de CL ori prin tertipuri doar de el si apropiatii lui stiute – si despre care cetatenii municipiului Mangalia nu au cunostinta. Una din aceste infractiuni este cea de abuz in serviciu, si facem referire la modul fraudulos in care fostul edil a vandut curtea Spitalului din Mangalia, vanzare care, potrivit datelor oferite de reprezentantii administratiei locale a municipiului, nu a fost aprobata de Ministerul Sanatatii. Cu toate acestea, Iorgus si-a urmarit interesul si a reusit sa comita si aceasta ilegalitate. „Detinem notificarea si documentele prin care Crucea Rosie a revendicat terenurile si imobilele in baza Legii 10/2001, precum si expertiza de specialitate care identifica cladirea, mai precis Spitalul Municipal Mangalia, si terenul de 14.000 mp solicitat a fi restituit”, se arata intr-un document prezentat de reprezentantii administratiei locale a municipiului Mangalia. 

Curtea Spitalului, cartier de vile

Asa arata acum terenul care, de drept, apartine celor din Sanatate, insa, in disperarea de a obtine tot mai multe foloase materiale, fostul primar Iorgus si-a dat girul pentru a fi construit un cartier de vile cu piscine. „Nu stim cum de s-a gandit domnul Iorgus cum ca in jurul unui spital dau bine cateva vilisoare de lux, cu masini una si una parcate in fata. Noi credem ca acel loc era destinat bolnavilor din spital. In curtea spitalului se gasesc morga si biserica, dar si alte corpuri de spital, astfel ca locul acestor locuinte de lux nu era in aceasta zona. Fosta conducere nu numai ca nu a respecat legea la autorizatiile si avizele care erau necesare pentru construirea acestor vile, dar a sfidat si revendicarile fostilor proprietari din acea zona, caz care este penal”, mai precizeaza reprezentantii administratiei publice locale. 

Pentru toate aceste ilegalitati exista plangere penala formulata de catre Societatea Nationala de Cruce Rosie impotriva fostului primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorgus, pentru abuz in serviciu, prin vanzarea la licitatie a unor terenuri care formau obiectul unor dosare de restituire aflate pe rolul instantelor judecatoresti, incalcandu-se dispozitiile Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada martie 1945 – 22 decembrie 1989. 

Mihaela Tirpan

Comments are closed.

css.php