ISU: aproape 400 de deficiențe constatate la locațiile din cadrul NEVERSEA

ISU: aproape 400 de deficiențe constatate la locațiile din cadrul NEVERSEA

Premergător și pe timpul festivalului organizat la malul mării, pe plaja Modern din Constanţa, pompierii salvatori au fost la datorie pentru prevenirea situațiilor de urgență și asigurarea răspunsului imediat la solicitările participanților.
Astfel, în perioada 3-9 iulie a.c, inspectorii de prevenire au efectuat 47 de verificări la unități de cazare turistică, cluburi, baruri, discoteci și amenajări temporare.
În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 391 deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 356 sancţiuni, respectiv 283 avertismente şi 73 amenzi contravenţionale în valoare totală de 72.850 lei.
Deficientele constatate nu s-au încadrat în prevederile HG 915/2015 privind Stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încalcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.

În plan operativ, în fiecare zi a festivalului peste 110 pompieri, paramedici și voluntari, cu peste 10 mijoace tehnice (şenilate, autospeciale transport personal şi victime multiple, autospeciale de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, autospeciale de stingere, etc) au asigurat măsuri suplimentare, în zona desfășurării concertelor de pe plaja Modern din Constanța.
Salvatorii aflați pe plajă au acordat prim ajutor calificat pentru 567 persoane, care au semnalat probleme medicale, iar pentru 12 dintre acestea a fost asigurat transportul la unitățile spitalicești din municipiu.
Atât pe timpul zilei, cât și noaptea, echipe de salvatori formate din militari și voluntari ISU au patrulat pe plajă și în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a ajuta persoanele cu diferite afecțiuni medicale.
La locul evenimentului au fost montate două spitale mobile, patru puncte de prim ajutor, unde erau transportate, inclusiv cu șenilata, persoanele care acuzau diferite afecțiuni.

Comenteaza acest articol

css.php