Jaguar și Audi A4, căutate pentru confiscare, găsite în trafic

Jaguar și Audi A4, căutate pentru confiscare, găsite în trafic

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa și cu sprijinul reprezentanților Registrului Auto Român, au descoperit, pe raza judeţului Constanţa, două autoturisme, mărcile Jaguar și Audi, ce figurau ca fiind bunuri căutate pentru confiscare.
Alertele fuseseră introduse în bazele de date de către autorităţile din Italia, respectiv cele din Romania.

* În data de 31.08.2017, acționând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul de Investigații Criminale și cu sprijinul reprezentanților Registrului Auto Român, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate în zona de competență.
Astfel, a fost identificat, pe raza judeţului Constanţa, un autovehicul marca Jaguar, model XKR-S, condus de cetăţeanul italian C.N., în vârstă de 49 de ani.
În urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul figurează în bazele de date ale Interpol ca fiind semnalat furat, alerta introdusă de autoritățile din Italia.
Bărbatul a declarat că a achiziționat autovehiculul de la o firmă din Italia contra sumei de 12.000 Euro și nu avea cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport este căutat de către autorităţi.
* În aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Grup Nave Constanța, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul de Investigații Criminale și cu sprijinul reprezentanților Registrului Auto Român, au verificat un autovehicul marca Audi, model A4.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul este căutat în vederea confiscării de autoritățile din România, iar posesorul acestuia este cetăţeanul român M.I., în vârstă de 60 de ani, domiciliat pe raza județului Constanța. Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport este în atenția autorităţilor.

Autoturismele, evaluate la aproximativ 55.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră, în ambele cazuri, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Comenteaza acest articol

css.php