Jandarmii constănțeni, mobilizați pentru Bobotează

Jandarmii constănțeni, mobilizați pentru Bobotează

Sâmbătă, 06 ianuarie a.c., începând cu ora 10.00, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“ vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică, la ceremonia religioasă ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza).

La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţiei Locale.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă sunt aşteptaţi peste 10.000 de credincioşi.

Jandarmii vor asigura şi măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. De asemenea, militarii vor asigura şi paza sticlelor cu apă sfinţită începând din această seară.

În perioada 05-07 ianuarie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa şi I.S.U. Constanţa, vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine la o serie de evenimente religioase în zona de responsabilitate, pentru ca acestea să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă.

Astăzi 05 ianuarie a.c., jandarmii constănţeni sunt prezenţi la Hârşova pentru a asigura măsurile de ordine publică la slujba de sfinţire a Aghiasmei Mari şi aruncarea Sfintei Cruci în apele Dunării, eveniment religios ce se va desfăşura în zona căpităniei portului Hârşova, începând cu ora 13.30.

Sâmbătă, 06 ianuarie a.c., jandarmii vor acţiona la Medgidia pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza). Slujba se va desfăşura pe faleza canalului Dunăre Marea Neagră, începând cu ora 12.00.

În aceeaşi zi, jandarmii vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a slujbelor religioase de Bobotează ce se vor oficia la Mihail Kogălniceanu şi Rasova, iar duminică 07 ianuarie, a.c., vor fi prezenţi cu acelaşi prilej, în localitatea Piatra.

Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor:
– adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.
– respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;
– acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc)

Comenteaza acest articol

css.php