Judeţul Constanţa va avea 551 de secţii de votare la prezidenţiale

Judeţul Constanţa va avea 551 de secţii de votare la prezidenţiale

În judeţul Constanţa, peste 1.500 de forţe de ordine vor fi mobilizate în procesul electoral de luna viitoare.

Potrivit Prefecturii Constanţa, vor fi deschise 551 de secţii de votare, dintre care 209 vor fi amenajate în municipiul constanţa. Potrivit prefectului Radu Volcinschi, Primăria Constanţa a solicitat înfiinţarea a încă unei secţii de vot, însă se aşteaptă aprobarea Autorităţii Electorale Permanente.

Primarii au fost informaţi în legtură cu delimitarea secţiilor de votare şi au fost făcute procedurile legale pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale.

La nivel naţional vor fi deschise 18.550 de secţii de vot, iar în străinătate 294. În ziua votului, 50.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne vor asigura în toată ţara liniştea şi ordinea publică.

Informaţiile au fost prezentate în cadrul videoconferinței cu prefecţii susţinute, astăzi, de către viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea.

Astfel a fost analizat stadiul activităților desfășurate la nivelul unităților administrativ – teritoriale potrivit Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare pentru alegerea Președintelui României în anul 2014.

Alegerile prezidențiale din România sunt programate să aibă loc în 2 noiembrie 2014. În eventualitatea în care va fi necesar, turul al doilea de scrutin va avea loc în data de 16 noiembrie 2014.

Comenteaza acest articol

css.php