La Băneasa va fi referendum, pe 11 iunie

La Băneasa va fi referendum, pe 11 iunie

Pe data de 11 iunie, zi în care în mai multe localități din țară vor avea loc alegeri parțiale, la Băneasa, cetățenii vor fi chemați la urne pentru a decide soarta orașului lor. Consilierii Locali au aprobat o Hotărâre de Consiliu prin care se stabilește11 iunie ca dată pentru organizarea unui referendum, în care cetățenii să fie chestionați cu privire la modificarea statutului unității administrativ teritoriale, din oraș, în comună.
„Se aprobă desfășurarea referendumului local în orașul Băneasa, judeţul Constanţa, pentru consultarea locuitorilor cu drept de vot cu privire la modificarea statutului UAT Băneasa prin trecerea acestuia de la statutul de oraș la cel de comună pentru data de 11 iunie 2017“, este primul articol al hotărîrii, urmat de cel în care se precizează la ce întrebare vor răspunde alegătorii: „Art.2. Pentru realizarea celor prevăzute la art.1 locuitorii cu drept de vot sunt chemați să se pronunțe prin „DA” sau „NU” la următoarea întrebare:„SUNTEȚI DE ACORD CA UAT BĂNEASA SĂ-ȘI SCHIMBE STATUTUL DIN ORAȘ ÎN COMUNĂ?”.
Cheltuielile pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului se suportă din bugetul local al oraşului Băneasa. Următorul pas este obținerea avizului de legalitate din partea Prefecturii, apoi vor începe demersurile pentru organizarea propriu-zisă a referendumului.
Primarul Paul Coliș a demarat demersurile pentru schimbarea statutului localității Băneasa încă de la preluarea mandatului, la alegerile locale din vara anului trecut. Argumentele sale au fost acceptate fără rezerve de către consilieri, dar și localnicii sunt de acord cu această măsură. Trecerea la statutul de oraș nu a adus pentru Băneasa decât taxe mai mari, ba chiar s-au pierdut finanțări importante alocate pentru dezvoltare rurală, tocmai din cauza faptului că UAT are statutu de oraș.

Comenteaza acest articol

css.php