Liberalul Robert Boroianu va promova Legea apei în viitorul Parlament

Liberalul Robert Boroianu va promova Legea apei în viitorul Parlament

Liberalul Robert Boroianu, candidat pe locul doi pe lista PNL Constanţa la Camera Deputaţilor, a anunţat că va promova în viitoarea legislatură parlamentară un proiect de lege care va reglementa preţul apei pentru consumatorii casnici. În urma discuţiilor purtate cu cetăţenii din judeţ, liberalul a ajuns la concluzia că ţara noastră trebuie să urmeze exemplul Sloveniei, care în urmă cu puţin timp a reglementat prin Constituţie dreptul cetăţenilor săi la apă. Concret, liberalul va propune ca toţi consumatorii casnici să aibă acces neîngrădit la apă, ceea ce înseamnă racordare şi consum gratuit, indiferent de consum. Costurile cu furnizarea de apă ar urma să fie suportate din bugetul de stat. Gratuitatea se va aplica numai consumatorilor casnici, nu şi firmelor.
„Proiectul prevede regândirea tarifelor la apă. Voi încerca în primul rând să-i conving pe colegii liberali să susţină proiectul, care se va concretiza, la prima modificare a Constituţiei, printr-un amendament prin care alimentarea cu apă a populaţiei să fie asigurată de stat, prin intermediul autorităţilor locale, direct şi nonprofit. Dreptul la apă trebuie garantat indiferent de consum pentru consumatorul casnic“, a declarat Robert Boroianu.
Liberalul a oferit exemplul Sloveniei, ţară europeană care a reglementat prin Constituţie acest drept, alte 15 state din lume având acelaşi tip de facilitate. Boroianu nu a calculat impactul bugetar al unei asemenea legi, dar spune că bugetul statului poate susţine costurile, iar autorităţile locale vor gestiona reţelele de apă.

Comenteaza acest articol

css.php