Afacerile a două firme constănţene, pe val: după ceferişti şi portuari, îi îmbracă şi pe angajaţii ANR

Afacerile a două firme constănţene, pe val: după ceferişti şi portuari, îi îmbracă şi pe angajaţii ANR

Aproape 500.000 de lei a economisit Autoritatea Navală Română (ANR) la licitaţia lansată în luna septembrie anul trecut pentru achiziţionarea de uniforme de serviciu pentru angajaţi. Cele două firme care au câştigat contractele nu sunt străine de achiziţiile publice având experienţă în anii trecuţi la licitaţii organizate de CFR şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi chiar cu ANR.

De această dată, potrivit informaţiilor furnizate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), S.C. Niss Mode SRL şi NGM Company SRL din Năvodari vor împărţi contracte valabile 24 de luni la o valoare finală de 1.195.060 de lei fără TVA.

Iniţial, pentru achiziţionarea uniformelor de serviciu, ANR estimase cheltuieli cuprinse între 1.598.120 de lei şi 1.664.750 de lei fără TVA.

Citeşte şi: Profitul din croitorie se investeşte în …turism

Două firme care i-au înţolit pe naşii de tren, îi vor îmbrăca şi pe portuari

Bătălie mare între firme, pe bani puţini pentru salopetele ceferiştilor

Ce firmă de croitorie îi îmbracă pe angajaţii A.N.R.

Marfa solicitată a fost împărţită pe mai multe loturi, iar la unele, cele două firme nu au avut contracandidaţi.

Astfel, din informaţiile publice reiese că pentru furnizarea de sacouri, pantaloni şi fuste pentru angajaţii ANR, a fost depusă o singură ofertă fiind şi singura admisă cea a Niss Mode SRL care a venit cu preţul final de 669.450 de lei fără TVA faţă de 747.000 de lei cât se estimase iniţial.

Pentru furnizarea de pulovere, a fost rândul NGM Company SRL să fie singura ofertantă şi singura firmă admisă cu preţul final de 93.800 de lei fără TVA faţă de 167.500 de lei cât se prevăzuse.
NGM Company a fost şi singura ofertantă la furnizarea de şepci, iar contractul a fost câştigat lejer la preţul final de 60.300 de lei fără TVA faţă de 201.000 de lei.

Mai mulţi ofertanţi au fost pentru loturile de cravate, eşarfe şi cămăşi, însă cele două firme au ieşit din nou câştigătoare.
Astfel, pentru lotul de cravate şi eşarfe necesare angajaţilor ANR, au fost depuse trei oferte şi două admise, însă Niss Mode SRL şi-a asigurat victoria cu preţul final de 138.650 de lei fără TVA faţă de 147.250 de lei cât estimase ANR.

Iar pentru lotul de furnizare de cămăşi cu mâneci lungi şi scurte, deşi au fost trei oferte, doar două admise, iar în final, autoritatea contractantă a atribuit contractul către NGM Company SRL care a venit cu preţul final zdrobitor de 172.860 de lei faţă de 402.000 de lei cât se estimase iniţial.

Afacerile celor două firme au mers bine în ultimii ani din datele Ministerului Finanţelor Publice.

Cu un număr mediu de 146 de salariaţi, Niss Mode a avut potrivit ultimului bilanţ financiar, o cifră de afaceri de 6.301.086 de lei şi un profit de 464.172 de lei, iar în anul 2015, NGM Company, cu 29 de salariaţi a avut o cifră de afaceri de 7.491.971 de lei şi profit declarat de 165.118 lei.

Comenteaza acest articol

css.php