A treia oară cu noroc! Cinci firme se bat pentru construcţia Şoselei de coastă

A treia oară cu noroc! Cinci firme se bat pentru construcţia Şoselei de coastă

A treia licitaţie lansată de Primăria Constanţa pentru construcţia primului tronson al Şoselei de coastă poate fi şi ultima şansă pentru realizarea acestui ambiţios proiect. Cinci firme au depus oferte până pe 19 martie, dar până la atribuirea contractului va mai trece cel puţin o lună.

32,3 milioane de lei a reuşit să acceze Municipalitatea pentru construcţia a 2,5 kilometri din Şoseaua de coastă, bani europeni care trebuie cheltuiţi până cel târziu la data de 31 decembrie 2015. Dacă deconturile vor întârzia chiar şi numai o zi, banii europeni sunt pierduţi, iar proiectul va fi plătit din bugetul local.

Licitaţia lansată de Primăria Constanţa la finele lunii ianuarie, a treia pentru aceleaşi servicii, a avut drept termen-limită pentru depunerea ofertelor data de 19 martie. În termenul legal s-au depus cinci oferte, ale unor firme interesate să ducă la bun sfârşit construcţia.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, joi, 19 martie, la sediul Municipalităţii a avut loc şedinţa de deschidere a ofertelor depuse pentru procedura de licitaţie publică, organizată în vederea atribuirii contractului de execuţie ce are ca obiect „Amenajarea integrată a zonei de acces în portul turistic Tomis şi plaja Modern“ (Riviera – Şoseaua de Coastă). Firmele care au depus oferte sunt: S.C. Tecte S.R.L. Cluj Napoca, Asocierea S.C. Clif S.A. Constanţa & S.C. Tancrad S.R.L. Galaţi & S.C. Gea Infrastructure S.R.L., S.C. Sa.Co Construzioni S.R.L., Magenta Construcţii & Infrastructura S.R.L. şi Asocierea Soitek S.R.L. „Calzoni SPA“ Italia – S.C. Electric Proiect Office S.R.L.

Două dintre firme tot încearcă

Firma clujeană care participă la această procedură, Tecte S.R.L., a luat fiinţă în 2013, asociaţi fiind D’Adiutorio Appalti e Costruzioni – S.R.L.,Tecno Appalti S.R.L. şi Edilcostruzioni Group S.R.L. În 2013, firma a avut pierderi de 50.440 de lei.

Din cadrul Asocierii Clif&Tancrad&Gea Infrastructure se remarcă firma gălăţeană Tancrad S.R.L., specializată în lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor. Firma a fost implicată, anul trecut, într-un dosar instrumentat de D.N.A., iar bunurile i-au fost puse sub sechestru asigurător.

S.C. Sa.Co Constructioni S.R.L. a participat şi la licitaţia de anul trecut, pentru aceeaşi Şosea de Coastă, iar pentru că oferta sa a fost descalificată, a ajuns în instanţă cu Primăria Constanţa.

Şi Magenta Construcţii&Infrastructură s-a numărat printre ofertanţii de la precedenta licitaţie, firma fiind reprezentanta consorţiului spaniol Grupo Empresarial Magenta.

Următorul pas este analizarea ofertelor tehnice şi financiare depuse, până când se va lua o decizie privind câştigătorul procedurii.

Netty DUMITRACHE

2 Comments

  1. sI sc GEA Infrastructure e o panarama de firma ….

  2. Si GEA Infrastructure srl e o panarama ….

Comenteaza acest articol

css.php