Noua firme s-au batut pe un contract de 5 milioane lei al CJ Constanta

Noua firme s-au batut pe un contract de 5 milioane lei al CJ Constanta

Consiliul Judetean Constanta a mai facut un pas important in implementarea sistemului de management integrat al deseurilor, un proiect cu o valoare totala foarte mare- peste 56 milioane de euro- finantat atat din fonduri europene, cat si de la bugetul central si cel local.
Recent, in cadrul acestui proiect mamut s-a mai atribuit o licitatie, pentru asistenta tehnica de Management pentru acordarea de sprijin in gestionarea si implementarea Sistemului de management integrat al deseurilor in judetul Constanta.
Obiectivul general al acestui contract consta in implementarea cu succes a proiectului, asigurand in acelasi timp respectarea standardelor din legislatia nationala si europeana privind protectia mediului. Contractul are ca scop acordarea de sprijin managerial Unitatii de Implementare a Proiectului (UIP) pentru implementarea efectiva a Proiectului.
Lansata pe 4 august 2014, procedura de licitatie restransa a suscitat interesul a nu mai putin de noua ofertanti, desi in conditia impusa de autoritatea contractanta se preciza ca sunt acceptate doar doua oferte. Pe parcursul procedurii s-au solicitat numeroase clarificari, s-au depus documente, iar pe 10 aprilie, contractul a fost atribuit.
Daca la lansare, CJC estima ca va valoarea contractului este de 4.934.502,53 lei, “bataia” ofertantilor va aduce o economie de peste 3 milioane lei in bugetul proiectului, valoarea finala fiind de 1.891.890 lei.
Potrivit anuntului publicat pe portalul achizitiilor publice, castigatorul licitatiei restranse este firma Louis Berger SAS Franta, care a oferit cel mai scazut pret.
Ofertantii care s-au inscris in aceasta lupta au fost:

– Transtech Global Engeneers SRL Bucuresti
– Professional Management Solutions
– Romcapital Invest Bucuresti
– Louis Berger SAS
– Compania de Consultanta si Asistenta Tehnica Bucuresti
– Ramboll South East Europe SRL Targoviste
– Resourcing Environmental Consulting
– KPMG Romania SRL Buc
– Avensa Consulting SRL Iasi.

In cadrul aceluiasi proiect, in luna decembrie, CJC a atribuit contratul pentru asistenţa tehnică privind supervizarea contractelor aferente Sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa.
Castigatoare a fost oferta S.C. IRIMAT CONS S.R.L., cea mai avantajoasă din punct de vedere economic în ceea ce priveşte preţul, care a avut o pondere de 80% în luarea deciziei, şi numărul de riscuri privind execuţia activităţilor şi atingerea obiectivelor şi rezultatelor proiectului. Si atunci, Consiliul Judeţean Constanţa a reuşit să facă o economie de 4.049.266,22 lei.

Netty DUMITRACHE

Comenteaza acest articol

css.php