Peste jumătate de milion de lei pe an vor „înghiţi“ câinii fără stăpân din Constanța

Peste jumătate de milion de lei pe an vor „înghiţi“ câinii fără stăpân din Constanța

După un an în care gestionarea animalelor fără stăpân a fost ignorată, Primăria Constanța a lansat procedura de achizție pentru acest serviciu. Vorbin despre operațiunile de capturare, transport, adăpostire și alte operațiuni sanitar veterinare pentru câinii fără stăpân care există pe domeniul public al municipiului.

Justificarea achiziției este mai mult decât evidentă și este explicată prin numărul tot mai mare de solicitări venite din partea cetățenilor care au reclamat prezența sporită de animale agresive pe străzi. Drept urmare, reprezentanții primăriei au ales ca soluție optimă atribuirea, în urma unei proceduri de achizișie, a unui contract de prestări servicii, unui operator economic care are în obiectul de activitate  servicii sanitar veterinare. Operatorul poate fi și o organizație neguvernamentală din domeniul protecției animalelor, care în acest caz trebuie să dețină un adăpost autorizat, mijloace de transport înregistrate la DVS, precum și personal angajat calificat pentru îndeplinirea activităților de capturare, transport, adăpostire, îngrijire, tratare a patrupedelor.

Potrivit caietului de sarcini, ofertanții care vor participa la procedura de achiziție trebuie să dețină un adăpost cu capacitatea de minim 150 de locuri, care să fie situat la cel mult 35 de km de municipiu. DE asemenea, este nevoie de minim o autoutilitară pentru transportul animalelor, autorizată de DSV.

În privința personalului, cerințele sunt: minim un medic veterinar de liberă practică, care să acorde asistență medicală în permanență, cel puțin un tehnician veterinar, un șofer, minim trei prinzători și doi îngrijitori.

O dată prinși, câinii fără stăpn vor fi microcipați, li se face deparazitare, vaccin antirabic, și vor fi hrăniți. Din cei 150 de câini care se estimează că vor fi capturați lunar, 75 vor fi dați spre adopție, dar la fel de mult vor fi eutanasiați.

Contractul se va încheia pentru 12 luni.

Primăria a estimat pentru acest serviciu o valoare de 587.487 lei fără TVA anual.

Comenteaza acest articol

css.php