În localurile constănțene se fumează! Polițiștii locali au aplicat 11 sancțiuni în câteva ore

În localurile constănțene se fumează! Polițiștii locali au aplicat 11 sancțiuni în câteva ore

În data de 06.03.2018, în intervalul orar 18:00 – 23:00, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța, în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, consumului produselor din tutun în spațiile publice închise tip bar sau restaurant, precum și pentru verificarea documentelor legale de funcționare.
Potrivit reprezentanților instituției, au fost verificate patru societăți comerciale și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.100 lei.
În domeniul activității comerciale lucrătorii instituției au încheiat două note de constatare.
De asemenea, două persoane juridice au fost invitate la sediul Direcției Generale Poliția Locală la o dată ulterioară pentru verificarea documentelor solicitate de organele de control, iar unei unităti de alimentație publică i s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, totodată dispunându-se și măsura complementară de suspendare a activității până la remedierea situației.
“Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică.
Ca și măsură preventivă, recomandăm agenților economici să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare cu privire la desfășurarea activităților comerciale”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Comenteaza acest articol

css.php