Locuitorii din cartierele Km 4-5 şi Poarta 6 nu mai pot dona sânge

Locuitorii din cartierele Km 4-5 şi Poarta 6 nu mai pot dona sânge

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta roaga locuitorii judetului Constanta sa doneze sange, indiferent de grupa sanguina.
  In orasul Constanta a fost confirmat un caz de infectie cu virus West-Nile, ceea ce impune aplicarea unor masuri suplimentare de asigurare a securitatii transfuzionale, in conformitate cu OMS 1483/2011.
  Incepand cu 30.08.2017, donatorii care au domiciliul sau/si locul de munca in cartierele KM 4-5 si POARTA 6, sunt suspendati de la donare pina la 31.10.2017.
  Rugam locuitorii din municipiul Constanta care locuiesc in afara cartierelor mentionate, ca si locuitorii din celelate localitati ale judetului,,sa vina sa doneze sange.
  In aceasta perioada, pe fondul masurilor restrictive, numarul donatorilor a scazut si mai mult, de aceea este nevoie de implicarea autoritatilor locale, a conducerilor institutilor, organizatiilor non-guvernamentale pentru a promova acest apel si a permite angajatilor sa vina sa doneze sange.
  Medicii fac apel catre toate institutiile sau persoanele care pot mobiliza grupuri de minim 30 persoane, sa ne contacteze, in vederea organizarii unei actiuni de recoltare adaptata programului agreat de grup. (in limita capacitatii institutiei ).

Tel: 0341180013; 0241616035
  Program donare : in fiecare zi, de luni pina vineri: 7.30-13.00
  
Sambata 16.09.2017 SPITAL MANGALIA 8.30-13.30 ( cu prelungirea programului in functie de numarul de donatori !)
  
Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani ( pentru prima donare 18-60 de ani, in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg (in functie de inaltime, constitutie) care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.
Cu 3 zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!
In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri,fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.
Interval minim intre 2 donari: 2 luni; nr max de donari/ an: 4 pentru femei, 5 pentru barbati (in functie de evaluarea medicala)
Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza, la cerere, de:
-7 tichete de masa pentru produse alimentare;
-o zi libera , in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.
-decontarea cheltuielilor de transport in comun, in ziua donarii, intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange
– reducere 50% la transportul in comun pentru donatorii cu domiciliul/resedinta in orasul Constanta, pentru o perioada de o luna.

Comenteaza acest articol

css.php