Locuitorii din Ion Corvin, printre beneficiarii reabilitării DJ 223

Locuitorii din Ion Corvin, printre beneficiarii reabilitării DJ 223

Locuitorii comunei Ion Corvin au motive de bucurie, întrucât în viitorul apropiat vor beneficia de un drum complet reabilitat, care leagă comuna de orașul Cernavodă. La mijlocul lunii februarie a fost semnat contractul de lucrări, finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri europene, printr-un proiect coordonat de către Consiliul Județean Constanța și administrațiile locale din localitățile străbătute de DJ 223.
Autoritățile au reușit să ducă la bun sfârșit proiectul, iar implicarea tuturor edililor din Cernavodă, Rasova, Aliman și Ion Corvin a făcut ca și semnarea contractului de lucrări să se realizeze în timp util.
Astfel, în cel mai scurt timp vor începe lucrările de reabilitare a DJ 223, valoarea proiectului fiind de 34 de milioane de euro.
Finanțarea este aasigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, proiectul urmând să fie implementat în urmatorii cinci ani. Se vor realiza lucrări de reabilitare și modernizare a drumului judetean DJ 223, pe tronsonul Cernavodă- Rasova- Aliman- Ion Corvin, pe o lungime de 39 km, lucrări ce vor include construirea de trotuare și piste pentru biciclete, precum și construirea sau modernizarea stațiilor de autobuz.
Beneficiarii acestui proiect sunt cele aproximativ 28.000 de persoane din localitatile amplasate pe traseul propus, dar și angajații companiei care va realiza implementarea investiției (conform documentatiei tehnico-economice, prin implementarea proiectului se vor crea 250 noi locuri de munca), care vor avea șansa unei stabilități financiare oferite de garanția unui venit constant, dar și ocazia de a putea performa pe plan profesional.
Tot in categoria beneficiarilor intră și agentți economici care își desfășoară activitatea în localitățile respective, administrațiile locale și potențialii investitori din arealul vestului județului Constanța și zona dunăreană, proprietarii și conducătorii de autovehicule (prin imbunatatirea parametrilor relevanti: cresterea vitezei, a sigurantei rutiere si a portantei sectorului de drum modernizat).
Proiectul “Reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 223 pe tronsonul Cernavoda Rasova Aliman Ion Corvin” este finantat prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 6 Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritate de investitii 6.1 Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Comenteaza acest articol

css.php