Lucrările la gardul cimitirului din Ion Corvin, finalizate

Lucrările la gardul cimitirului din Ion Corvin, finalizate

În comuna Ion Corvin, administrația locală a a reușit să finalizeze, recent, execuția lucrărilor la gardul de protecție al cimitirului din localitate. Potrivit primarului Marcela Rădulescu, reabilitarea gardului era o lucrare urgentă, întrucât cel vechi se degradase, iar animalele puteau pătrunde nestingherite în cimitir.
Construirea unui nou gard a atras după sine și extinderea cimitirului, deoarece mormintele recente erau amplasate chiar în câmp. Noul gard a fost realizat din plasă bordurată zincată, montată pe stâlpi metalici cu fundații independente.
Primarul Rădulescu susține că lucrări similare sunt necesare si la cimitirul din satul Viile, care are o vechime de aproximativ 100 de ani și se află în aceeași situație ca lăcașul din Ion Corvin.
Comuna Ion Corvin, una din cele mai sărace localități rurale din județ, are un buget mic, care nu poate acoperi nevoile firești de dezvoltare. “Problemele comunității Ion Corvin sunt foarte importante pentru mine și îmi doresc rezolvarea lor. Pentru soluționarea acestora, însă, avem nevoie de fonduri. In ceea ce privește procesul de colectare a fondurilor la bugetul local, acesta este unul foarte greoi deoarece majoritatea oamenilor nu dispun de venituri, ori sunt foarte mici sau trăiesc din ajutoarele sociale. Pentru obținerea de fonduri din surse externe, se lucrează la documentația proiectelor aprobate prin PNDL 2 și urmează ca până la termenul limită restabilit, 29 noiembrie 2017, să finalizăm și să le depunem pentru toate cele cinci proiecte aprobate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene”, explică edilul.
Cele cinci proiecte ce au obtinut finantare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a sunt: “Realizarea infrastructurii de canalizare și stație de epurare în comuna Ion Corvin, județul Constanța”, în valoare de 8.634.315,00 lei, “Construire Școala Gimnazială nr.1 Ion Corvin și grădiniță cu program normal î localitatea Ion Corvin, județul Constanta”, în valoare de 2.374.675,64, “Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr.2 Viile, în comuna Ion Corvin, județul Constanța” – 1.703.481,43 lei, “Extindere și reabilitare unitate sanitară în localitatea Ion Corvin, județul Constanța” – 458.343,90 lei, precum și proiectul “Asfaltare străzi în comuna Ion Corvin, județul Constanta”, cu o valoare de 8.495.118,91 lei.

Comenteaza acest articol

css.php