Lui Hitler ii era frica de… dentist

Potrivit unei carti publicate recent si citata de dailymail.co.uk, liderul nazist Adolf Hitler, din al carui ordin au fost exterminati milioane de oameni si care s-a impus in fata serviciilor sale, SS si Gestapo, ca un rege al terorii, se temea de durere si evita sa mearga la dentist. Detaliile despre tratamentul ortodontic al Führer-ului au fost publicate in cartea “Dentist of the Devil“ („Dentistul diavolului“), scrisa de Menevse Deprem-Hennen, care prezinta amintiri ale dentistului personal al lui Hitler si al altor lideri germani, Johannes Blaschke.

Potrivit relatarilor acestuia, liderul miscarii naziste nu suporta durerea fizica si, din aceasta cauza, dentistul a avut nevoie de opt zile pentru a-i obtura un canal dentar. De asemenea, Hitler avea abcese, afectiuni ale gingiei si suferea de halena.

Blaschke s-a ocupat de igiena dentara a dictatorului timp de 20 de ani. Volumul, bazat pe registrele medicale ale acestuia, infirma si o speculatie aparuta intr-o alta carte despre Hitler, potrivit careia acesta ar fi avut plombe facute din dintii de aur scosi de la victimele lagarelor de exterminare. Potrivit inregistrarilor dentistului, desi Hitler nu avea puse astfel de plombe sordide, aceasta metoda de tratament era folosita in cazul agentilor SS.

Conform declaratiilor interpretului sau, teama lui Hitler de dentist era pentru acesta un reper pentru aversiune, astfel incat, dupa ce a avut negocieri esuate cu generalul Franco privind intrarea in razboi, liderul nazist i-ar fi spus dictatorului italian Benito Mussolini „ca mai degraba si-ar scoate doi-trei dinti decat sa mai treaca inca o data prin aceste discutii“.

Comenteaza acest articol

css.php