Luni incep probele scrise ale bacului de toamna

Conform Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat şi Calendarului examenului de bacalaureat, luni 27 august 2012, încep probele scrise din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat.

Prima probă scrisă – Limba şi literatura română – din cadrul sesiunii curente se va desfăşura luni, 27 august, începând cu ora 9.00 şi va fi susţinută de 1.730 de candidaţi în patru centre de examen din judeţ: Grup Şcolar Energetic Cernavodă, Grup Şcolar Industrial ,,Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, Grup Şcolar Industrial „Ion Bănescu” Mangalia, Grup Şcolar „Lazăr Edeleanu” Năvodari şi în patru centre din municipiu: Colegiul Tehnic ,,Tomis”, Colegiul Tehnic de Marină ,,Al. I. Cuza”, Grup Şcolar „Gh. Duca” şi Liceul „Ioan N. Roman”.

Accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise este permis pe baza actului de identitate în intervalul 7:30 – 8:30. Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de stocare a informaţiei, de calcul sau de comunicare. (conform Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat)

Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut toate probele de evaluare a competenţelor, toate probele scrise prevăzute în metodologie, obţinând cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se rotunjeşte la 6,00.

Reamintim că Presa are acces în unităţile de învăţământ liceal care organizează probe de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale sau în centrele de examen numai cu avizul preşedintelui comisiei şi însoţită de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau dupa încheierea probelor.

Duminică, 26 august, începând cu ora 9.00, va avea loc la Palatul Copiilor stabilirea, prin tragere la sorţi, a vicepreşedinţilor şi cadrelor didactice care vor face parte din comisiile din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare.

Referitor la desfăşurarea probelor scrise a examenului de bacalaureat, inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu declară: Resursele umane, logistica şi condiţiile tehnice necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a probelor scrise sunt pregătite în cele opt centre de examen, precum şi în cele două centre de evaluare. În calitate de inspector şcolar general, cer tuturor cadrelor didactice implicate în acest examen seriozitate, rigurozitate şi corectitudine fără să neglijeze, bineînţeles, aspectul pedagogic şi susţinerea psihologică a candidaţilor, prin crearea unei climat propice efortului intelectual.

Comenteaza acest articol

css.php