Salata calda de sfecla si ciuperci

Salata calda de sfecla si ciuperci

Dupa rasfaturi culinare si exces de carne, grasimi si mancaruri greu digerabile, se impune sa ajutam organismul sa-si revina cu alimente cat mai proaspete si simple. Pentru astazi va oferim o varianta greu de refuzat: salata calda de sfecla si ciuperci, care poate fi garnitura la o friptura, dar si un fel in sine.

Ingrediente
3 sfecle potrivite
500 g ciuperci proaspete
1 ceapă
2 catei de usturoi
1 lămâie
pătrunjel verde
sare, piper
ulei

Mod de preparare
Spălaţi sfeclele în coajă și puneţi-le la copt în cuptorul deja încins, ori fierbeţi-le în apă cu sare. Coptul, respectiv fiertul sfeclei este o operaţiune mai îndelungată, dar merită efortul. După ce s-au înmuitat si s-au răcorit, se îndepărtează coaja, apoi se feliază ori se taie bucăţele.
Încinge două linguri cu ulei într-o tigaie, căleşte ceapa tăiată fin și adaugă usturoiul și ciupercile tăiate felii sau cubulețe. Lasă-le pe foc până scade zeama. Sărează și pipărează la final.
Într-un castron, pune sfecla, ciupercile, zeama de lămâie, sare și piper. Amestecă și presară pătrunjel verde. Lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele și abia apoi servește.

Comenteaza acest articol

css.php