„Manevre“ între amici, cu maşini aduse din Germania

„Manevre“ între amici, cu maşini aduse din Germania

  La data de 17.03.2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive în lipsă faţă de inculpatul reţinut P.D., cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin.1 lit. d Cod pen., patru infracţiuni de uz de fals, prev. de art. 323 alin. 1 C.pen și două infracţiuni de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 C. pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 C. pen.
  Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reţinut faptul că:
  La data de 14.12.2016, organele de poliţie au fost sesizate de către persoana vătămată C.M. cu privire la faptul că i-au fost sustrase două autoturisme mărcile Opel Insignia şi Mercedes B Classe, aparţinând persoanei vătămate, care se aflau într-un parc auto, valoarea prejudiciului ridicându-se la aproximativ 20.000 de euro.
  Persoana vătămată a precizat faptul că îl bănuieşte pe inculpatul P.D. că ar fi sustras documentele de provenienţă şi cheile autoturismelor în cauză. A mai relatat persoana vătămată faptul că, cele două maşini le-a achiziţionat din Germania, unde s-a deplasat împreună cu inculpatul, actele de vânzare-cumpărare fiind întocmite pe numele persoanei vătămate. Autoturismele au fost lăsate la un parc auto în vederea vânzării acestora, iar în data de 13.12.2016 persoana vătămată a constatat că îi lipsesc cheile şi documentele autoturismelor, ocazie cu care s-a deplasat la parcul auto unde autoturismele nu se mai aflau.
  În urma verificărilor efectuate, pe un site de anunţuri publicitare a fost identificat autoturismul marca Mercedes B Classe, ce face obiectul cercetărilor, care era înmatriculat provizoriu pe numele inculpatului. Cu această ocazie, la data de 10.01.2017, organele de poliţie au procedat la ridicarea documentelor de provenienţă şi lăsarea în custodie a autoturismului inculpatului, întrucât aceasta a făcut dovada provenienţei printr-un contract de vânzarea-cumpărare în care persoana vătămată în calitate de vânzător a transmis dreptul de proprietate al autoturismului către inculpat în calitate de cumpărător. Inculpatului i s-a pus în vedere faptul că este obligat să nu înstrăineze autoturismul până la soluţionarea cauzei, fiind încheiat un proces verbal în acest sens.
  Ulterior, la data de 23.01.2017, deşi cunoştea faptul că are obligaţia de a nu înstrăina autoturismul, inculpatul l-a oferit spre vânzare către o societate comercială.
Tot în incinta parcului auto a fost identificat şi autoturismul marca Opel Insignia, aparţinând persoanei vătămate şi care a fost oferit spre vânzare de către inculpat. Fiind ridicate actele de provenienţă ale autoturismului, s-a constatat faptul că şi în acest caz, autoturismul fusese înmatriculat provizoriu pe numele inculpatului, în temeiul unui contract de vânzare cumpărare având ca vânzător pe persoana vătămată şi drept cumpărător pe inculpat.
  Inculpatul a înscris provizoriu cele două autoturisme pe numele său şi le-a vândut către o societate comercială, pe baza unor acte false.
  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
  Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Comenteaza acest articol

css.php