Meniu de week-end pe litoral: Petreceri, carnaval şi festival

Meniu de week-end pe litoral: Petreceri, carnaval şi festival

Sâmbătă, la ediţia specială a Carnavalului Mamaia 2013, primarul Radu Mazăre va face senzaţie costumat în Suleyman Magnificul

În Mamaia Nord vor răsuna melodiile Despinei Vandi, în cadrul unei noi petreceri greceşti

În sudul litoralului, turiştii sunt invitaţi la Târgul de Antichităţi de la Eforie şi la Festivalul „Callatis“ din Mangalia

Chiar dacă sezonul estival se apropie de sfârşit, distracţia continuă pe litoral, iar evenimentele sunt pregătite în aşa fel încât să fie pe gustul tuturor. Aşa că şi în acest final de săptămână, staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre vor fi animate, iar cei care aleg să îşi petreacă zilele libere aici vor avea un „meniu“ diversificat pentru a se simţi bine. Din nordul litoralului până în sud, muzica bună şi pe toate gusturile va răsuna şi va aduna iubitorii de distracţie la petrecere. De la muzică de club, la muzică grecească până la muzică populară interpretată de cei mai iubiţi solişti din România, turiştii vor avea ocazia să petreacă câteva zile de neuitat în staţiunile de la malul mării.

Cluburile, sufletul petrecerilor

Anul trecut, staţiunea Mamaia a câştigat la Monte Carlo titlul de „Cea mai dinamică staţiune!” şi a ţinut ca şi în acest sezon estival să nu dezamăgească turiştii. Week-endul acesta, petrecăreţii sunt aşteptaţi în cluburile din Mamaia unde vor fi organizate mai multe petreceri tematice. Astfel, la Bellagio Club Mamaia vineri, 23 august va fi special guest Puya, care va întreţine atmosfera cu melodiile sale, iar sâmbătă, 24 august, simţurile se vor răsfăţa la petrecerea „Sin Heaven”. Crema Summer Club organizează vineri, 23 august o seară intitulată Elegance Fashion Show By Bonsay, care constă într-o prezentare de rochii de seară, iar sâmbătă, 24 august, alături de Dj Pascal şi Dj Simon vor răsuna hiturile sezonului 2013. Turiştii nu pot rata vineri, 23 august Superchill @ Superluv care va avea loc în Luv Lounge Mamaia, Anniversario 50 – DJ Hands Solo din Fratelli Beach & Club Mamaia. Sâmbătă, 24 august, în Luv Lounge Mamaia va avea loc petrecerea intitulată „I Feel Pretty, Oh So Pretty”, iar în Fratelli Beach & Club Mamaia – Hands Up – DJ Hands Solo. În acest week-end este aşteptată pe litoral şi trupa Fără Zahăr, care va susţine vineri, 23 August, începând cu ora 22:00, un concert la Doors Beach, în Mamaia Nord, iar Antonia va concerta sâmbătă, 24 august în clubul Crush. Melodiile trupei progressive metal, White Walls, vor răsuna sâmbătă, 24 august, începând cu ora 23.00 în clubul Doors Beach din Mamaia Nord.

Petreceri greceşti cu Despina Vandi

despina-vandi23După câteva week-enduri în care iubitorii muzicii greceşti au avut ocazia să se delecteze pe ritmurile Natassei Theodoridou, ale lui Nikos Vertis şi ale Despinei Vandi, organizatorii petrecerilor din clubul Yamas Live din Mamaia Nord au decis să o invite din nou pe Despina Vandi, în cadrul unei noi petreceri Bouzoukia Night, la cererea iubitorilor acestui gen de muzică. Este de aşteptat ca şi de această dată, melodiile Despinei Vandi să-i ridice pe petrecăreţi de la mese şi să meargă pe ringul de dans. Despina Vandi s-a mutat în Atena la începutul anilor ’90, unde a semnat cu casa de discuri Minos EMI şi a lansat două albume: „Gela Mou“ (1994) şi „Esena Perimeno“ (1996). Ulterior, a început o colaborare exclusivă cu compozitorul şi producătorul Pheobus şi, astfel, a atins succesul comercial cu cel de-al treilea album, „Deka Endoles“ (1997), pe care l-a urmat cu un multiplu Disc de Platină, „Profities“ (1999), în care a încorporat elemente pop în muzica laică, cât şi mişcări şi imagine scenică inspirate de curentul pop.

Vineri se poartă alb în Mamaia

Staţiunea Mamaia va deveni, pentru încă un weekend, locul de desfăşurare a celui mai fashion eveniment estival. Astfel, pe scena din Piaţeta Cazino Mamaia, vineri, 23 august, începând cu ora 20:30,
FashionTV va prezenta cele mai noi colecţii ale renumitelor case de modă Prada, Dolce&Gabbana, Etro, Fendi şi Giorgio Armani, reprezentate de magazinul multibrand Mengotti. Potrivit organizatorilor, colecţiile vor fi prezentate de 50 de modele de top FashionTV România. Un moment important al serii de vineri, 23 august îl reprezintă şi lansarea noii clase S Mercedes-Benz prin Ţiriac Auto. Seara se va încheia cu o petrecere glamour marca FashionTV, la care dresscode-ul propus de organizatori este albul.

Carnaval şi plimbări cu vaporaşul

car-alegoricNelipsit va fi în acest week-end şi Carnavalul din Mamaia în cadrul căruia, turiştii şi constănţenii pot urmări sâmbătă, 24 august, începând cu ora 20:00 parada carelor alegorice, pe traseul Aqua Magic – Piaţeta Casino Mamaia. Sufletul petrecerii şi regele carnavalului va fi nimeni altul decât primarul Constanţei, Radu Mazăre. Pentru această ediţie specială a Carnavalului Mamaia 2013, edilul Radu Mazăre se va costuma în Suleyman Magnificul, al zecelea Sultan al Imperiului Otoman şi cel mai puternic şi cunoscut conducător al secolului al XVI-lea, iar alături îi vor sta unele dintre cele mai frumoase fete din România, modelele FashionTV.

 

fashiontvluxury

Dacă în Piaţeta de la Cazinoul din Mamaia, luxul va fi cuvântul de ordine în acest sfârşit de săptămână, în piaţa de lângă Complexul Perla din Mamaia, turiştii pot cumpăra suveniruri şi pot admira obiectele expuse la Târgul Naţional al Meşterilor Populari, care se desfăşoară în perioada 21-25 august.

O altă idee de relaxare este pentru turiştii care adoră plimbările din largul Mării Negre este şi faptul că zilnic pot alege să se plimbe cu vaporaşul pe mare. Plecările au loc la orele 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00, de la debarcaderul din zona Hotel Victoria Mamaia. Pentru această plimbare, adulţii trebuie să achite 35 de lei de persoane, iar pentru copii între 10-14 ani, câte 10 lei.

Muzică populară şi concurs de miss la Mangalia

festival-mangaliaNici turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa în staţiunile din sudul litoralului nu se vor plictisi în acest week-end, evenimente fiind programate şi în Eforie Sud, Mangalia sau Jupiter. La Eforie Sud, în perioada 23-25 august va avea loc Târgul Colecţionarilor de Antichităţi „Antica”, a XII-a ediţie – Eforie Sud, în parcul din faţa primăriei. La Mangalia, în perioada 22-25 august se desfăşoară Festivalul „Callatis“, care are loc începând cu ora 21.00 simultan în mai multe locaţii: scena plutitoare din Portul Turistic Mangalia, Casa de Cultură Mangalia, Piaţa Republicii, esplanada din fata hotelului Paradiso, esplanada din fata hotelului Corso, etc. Dacă aseară turiştii au petrecut pe ritmurile melodiilor interpretate de Aurelian Temişan & The Funk Society, Compact, Felicia Filip, Sylvia & DJ Ryno, Nicole Cherry, David Bryan şi alţii, în seara aceasta muzica populară va pune stăpânire pe Scena Plutitoare a Portului Mangalia, unde vor urca solişti consacraţi cum ar fi Maria Dragomiroiu, Gheorghe Turda, Aneta Stan, Anca Panţuru, Sorin şuteu, Didi Odagiu şi mulţi alţii. Sâmbătă, pe scena Festivalului Callatis se va desfăşura concursul Miss Diaspora 2013, după care atmosfera va fi întreţinută de Timpuri Noi, Felicia Filip, Gheorghe Gheorghiu, Ovidiu Komornick, Iulia Puşchila, Gloria Melu, George Rotaru, şi alţii. În ultima seară de festival, intitulată Seara FanOmania, pe scena Plutitoare a Portului Mangalia vor urca Mihai Mărginean & The Band, Whats UP, Shift, Letiţia Moisescu şi mulţi alţii.

Nu în ultimul rând, turiştii din staţiunea Jupiter pot urmări vineri, 23 august, începând cu ora 21.00 piesa de teatru „Ce ne spunem când nu ne vorbim” care va fi pusă în scenă la Teatrul de Vară din staţiune.

Daniela MOLDOVEANU

Comenteaza acest articol

css.php