Mere coapte cu sos de vanilie

Mere coapte cu sos de vanilie

Ingrediente
Pentru aluat
4 mere
120 g unt
2 linguri suc de lămâie
6 linguri făină
250 g fulgi de ovăz simpli
100 g zahăr brun
1 praf scorțişoară
50 g alune crude, opțional

Pentru sos
200 g smântână
100 g zahăr
50 g unt
1 lingură făină
1 linguriță esență de vanilie
zahăr pudră, pentru decor

Preparare
Speli merele, le îndepărtezi cotorul şi o parte din miez. Le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le aşezi într-o tavă tapetată. Amesteci untul topit cu fulgii de ovăz, zahărul, scorțişoara, alunele şi făina. Umpli fiecare măr cu acest amestec, iar pe restul îl pui în tavă, pe lângă mere. Dai tava la cuptor 35-40 de minute, până când merele se înmoaie.

Pui pe foc, într-o cratiță, smântâna, zahărul şi făina. Când începe să fiarbă adaugi untul şi esența de vanilie. Amesteci până când sosul începe să se îngroaşe. Dai deoparte şi laşi la răcit. Serveşti merele cu sos şi pudrate cu zahăr.

clickpoftabuna.ro

Comenteaza acest articol

css.php