Meteorologii au actualizat atenţionările pentru sud-estul ţării. Ce ne aşteaptă de mâine?

Meteorologii au actualizat atenţionările pentru sud-estul ţării. Ce ne aşteaptă de mâine?

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea Cod Galben pentru sud-estul ţării, inclusiv pentru judeţul Constanţa, care a intrat în vigoare astăzi, la ora 13,00 şi este valabilă până la ora 23,00.
Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, ninsori local viscolite.

În intervalul menţionat va mai ninge în cea mai mare parte a Moldovei, local în Muntenia, zona Carpaţilor de Curbură, iar spre seară şi la începutul nopţii şi în sudul Dobrogei.
În Dobrogea, estul Munteniei, sudul şi centrul Moldovei vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50…60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi şi în Oltenia şi restul Munteniei, spulberând trecător zăpada.

O altă informare va intra în vigoare la noapte, la ora 4,00 şi va fi valabilă până pe 13 ianuarie, ora 10,00. În intervalul menţionat la munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60…70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.
Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.
Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice, iar spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri (12/13 ianuarie) în vestul ţării, vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.

Comenteaza acest articol

css.php