Metoda „accidentul“, îmbunătăţită de un condamnat pentru omor

Metoda „accidentul“, îmbunătăţită de un condamnat pentru omor

Un grup de indivizi care se ocupau cu înșelarea oamenilor prin metoda „Accidentul“ au fost condamnați în prima instanță. Capul rețelei, aflat în penitenciar, s-a ales cu o majorare a pedepsei pe care deja o execută.

În luna februerie a acestui an, polițiștii constănțeni au destructurat o grupare ce acționa prin metoda „Accidentul“. Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 3 şi al luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat, pe 19 februarie, două percheziţii domiciliare, în municipiul Constanţa cât şi în Penitenciarul Tulcea, în cadrul cercetărilor efectuate în vederea destructurării unei grupări infracţionale prin metoda „Accidentul”. În urma perchezițiilor au fost găsite telefoane mobile şi cartele SIM. Doi dintre suspecți Marian Pîrloiu, de 24 de ani, şi Florin Lucian Ailoaie, de 20 de ani, au fost arestaţi preventiv. Cel care îi coordona este Valentin Cristian Eremia, de 31 de ani. Acesta executa o pedeapsă pentru omor, fiind condamnat de Tribunalul Constanţa, pe 6 iulie 2007, la 20 de ani şi 6 luni închisoare. Înainte de asta, pe 6aprilie 2005 fusese condamnat la 1 an şi 6 luni cu suspendare, de Judecătoria Medgidia pentru înșelăciune.Pedepsele i-au fost contopite prin În final, el a fost condamnat la 18 ani, o lună şi 24 de zile, în regim de detenţie.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, magistrații de aici luând deja primele decizii pentru indivizii care înșelau oamenii prin metoda „Accidentul“. În acest dosar însă, au fost identificate doar două victime, și doar una s-a constituit parte civilă.
Capul rețelei de țepari prin metoda „accidentul“ Valentin Cristian Eremia a fost condamnat pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat la 2 ani de închisoare, alți 3 prentru infracţiunea de înşelăciune și 1 an pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune. Pedepsele i-au fost contopite și i s-a aplicat pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an închisoare, având în final de executat 4 ani închisoare. Această pedeapsă se adaugă la restul de 13 ani, 3 luni şi 12 zile închisoare rămas neexecutat din pedeapsa veche. În final, Eremia are de executat pedeapsa de 17 ani, 3 luni şi 12 zile închisoare.

Victimele metodei „Accidentul“

În același dosar „Accidentul“, complicele lui Eremia, Marian Pîrloiu a primit 2 ani pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat și tot atât pentru infracţiunea de înşelăciune. În ceea ce privește fapta de tentativă la infracţiunea de înşelăciune, a primit 9 luni închisoare. În urma contopirii pedepselor s-a ales cu pedeapsa de 2 ani şi 11 luni închisoare. Aceasta se adaugă la restul de 616 zile închisoare rămas neexecutat din pedeapsa de 5 ani şi 2 luni închisoare ce i-a fost aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr.723/25.02.2014 a Judecătoriei Medgidia. În final, Pîrloiu are de executat pedeapsa de 2 ani, 11 luni şi 616 zile închisoare. Acesta rămâne în arest preventiv.
Cel de-al treilea membru al grupării ce acționa prin metoda „Accidentul“, Florin Lucian Ailoaie, a primit 1 an pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat și 1,6 ani pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune. După contopirea pedepselor, în final Ailoaie are de executat 1,10 ani închisoare. Și în cazul acestuia magistrații au menținut măsura arestării preventive și totodată i-au respins ca nefondată, cererea formulată prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.
Magistrații au admis ca fondate, pretenţiile civile formulate de partea civilă Paris Eftimia. Inculpaţii Eremia Valentin-Cristian, Pîrloiu Marian şi Ailoaie Florin-Lucian sunt obligați la plata în solidar a sumelor de 28.662,50 lei cu titlu de despăgubiri materiale şi 5.000 de lei cu titlu de daune morale.
De asemenea, s-a dispus confiscarea a 4 telefoane mobile depistate în urma perchezițiilor asupra suspecților, dar și a aproximativ 20 de cartele SIM.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Comenteaza acest articol

css.php