Mita si abuz in serviciu la ARR si DRDP

Saltati din pat de mascati

Politistii au facut ieri mai multe descinderi la domiciliile unor angajati din cele doua institutii, banuiti de fapte de coruptie

Ancheta a fost coordonata de procurori si a durat peste doua luni

Unul dintre suspecti a fost prins in flagrant primind 100 de lei mita

Atac la ARR si DRDP! Cateva zeci de mascati au dat buzna in casele mai multor angajati ai institutiilor, banuiti de lucruri necurate. Noua domicilii au fost vizate de control, proprietarii fiind urmariti de mai bine de doua luni prin metode specifice. Ei sunt banuiti nu numai de luare de mita, ci si de abuz in serviciu.

Opt plus unu

Potrivit Biroului de Informare Publica si Relatii cu Presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta efectueaza urmarirea penala fata de invinuitii Nicolae Zarzare, Dorin Nicolae Dragomir, Marius Florin Popescu, Valeriu Vasile Bucur, Gabriel Patru, Dan Ion Valsan, Bogdan Tanase (controlori de trafic la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta), Ferodin Husein si Ovidiu Popa (angajati ai autoritatii Rutiere Romane – Agentia Constanta) sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice si ale persoanelor.

Toti cei noua invinuiti au ca atributii monitorizarea controlului mijloacelor de transport pe drumurile publice, pentru descoperirea incalcarii normelor legale privind transportul de marfa, depasirea tonajelor sau gabaritului autovehiculelor, detinerea autorizatiilor speciale de transport, existenta si valabilitatea rovinietei sau a celorlalte documente necesare pentru transportul rutier de marfuri si persoane. Cu toate acestea, incepand din anul 2008, invinuitii si-au desfasurat atributiile de serviciu in mod necorespunzator, favorizand anumite firme de transport rutier, pe care le anuntau despre perioadele si locurile in care urmau sa fie efectuate controalele rutiere, asa incat aceste firme sa nu fie depistate si sanctionate pentru neregulile constatate si sa poata efectua transporturi mai ieftine, in dauna celorlalte firme concurente.

Ieri s-au efectuat perchezitii domiciliare la locuintele si locurile de munca ale celor noua invinuiti, urmand ca fata de acestia sa se dispuna masurile procesuale ce se impun.

Cauza este instrumentata cu sprijinul Serviciului de Interventie si Protectie Interna si Politia Rutiera din cadrul Inspectoratul de Politie al judetului Constanta.

De asemenea, potrivit procurorilor, invinuitul Gabriel Patru este cercetat si pentru infractiunea de luare de mita, acesta din urma fiind depistat in flagrant in cursul zilei de 03 septembrie 2010, dupa ce a primit suma de 100 lei de la un transportator rutier, cu scopul de a nu-si indeplini atributiile specifice de control.

One Comment

  1. S-au vazut si conditiile lor de lux ?? apartament superconditionat , vile , etc ??????????

Comenteaza acest articol

css.php