Monica Tatoiu s-a „vindecat” de cancer cu produse apicole. Credeti in tratamentele naturiste?

Monica Tatoiu sustine ca s-a vindecat de cancer la san cu o reteta naturista, ce contine laptisor de matca, miere de salcam si polen. Fosta directoare a Oriflame sustine ca nu a luat medicamente toata viata si a refuzat mult timp, dupa ce a aflat ca sufera de cancer, sa faca chimioterapie si sa se opereze.

A marturist ca are mai multa incredere in Dumnezeu decat in medici si este convinsa ca se va vindeca cu ajutorul rugaciunilor.

“Eu nu am luat medicamente in viata mea, deci din intamplare tratamentul acesta s-a mulat pe mine. Daca am febra, beau whisky cu apa si cu zahar, apa fierbinte, daca transpir, imi tin picioarele in apa cu sare si mananc paine prajita cu usturoi Am invatat de la tata, care e medic”, a declarat aseara la emisiunea „Nasul”, difuzata de postul B1 si moderata de Radu Moraru.

„Doctorii nostri, Scoala de Medicina Europeana in general, cred ca detin adevarul universal. Ori, cand am fost in America, la prima consultatie, doamna doctor mi-a spus poate sa fie asta sau asta, sa vedem. E un alt tip de tratament al pacientilor nostri. Si stiti de ce? Pentru ca doctorii sunt trasi la raspundere atunci cand dau un diagnostic gresit. La noi ati auzit de un astfel de caz?…Toti s-au intors in sistem”, a mai spus revoltata femeia de afaceri.

„Este periculos ca o persoana ca doamna Tatoiu sa lanseze asa idei”

Medici care trateaza cancerul si pacienti care au trecut prin aceasta experienta au insa reticente in a afirma ca tratamentele naturiste pot vindeca o astfel de boala.

Medicul oncolog Florin Bacanu crede ca „niciun tratament homeopatic, naturist, nu a vindecat si nu va vindeca niciodata cancerul. Nu am avut niciun astfel de caz in toata experienta mea. Cine sustine ca s-a vindecat de cancer cu o reteta miraculoasa, ori nu a fost diagnosticat corect, ori, pe langa tratamentul naturist, a suferit si interventii chirurgicale, sau alte proceduri, chimiterapie. Este trist cum oamenii cheltuie bani pe asa-zise solutii salvatoare”.

Cezar Irimia, presedinte al Asociatiei Bolnavilor de Cancer spune ca daca acea solutie pe baza de laptisor de matca ar putea sa vindece cancerul, atunci nu ar mai exista bolnavi care sa coste statul roman. Nu sunt impotriva medicinei homeopate, atat timp cat este folosita ca adjuvant al medicinei alopate, clasice. Este periculos ca o persoana atat de cunoscuta ca doamna Tatoiu sa lanseze aceste idei, pentru ca mii de oameni ar putea renunta la tratament si automat la viata. Au existat la noi in asociatie bolnavi care au suferit de cancer in forma incipienta si care au renuntat la tratamentul alopat, bazandu-se exclusiv pe cel naturist. Din nefericire, au murit”.

Chirurgul Narcis Copca, care a operat multi pacienti cu forme de cancer diverse e mai putin sceptic. ”Faptul ca pot exista vindecari spontane cu tratamente paramedicale nu este imposibil, iar literatura de specialitate nu infirma acest lucru. Am cunoscut acum zece ani o persoana care vindeca specatculos pacientii doar privindu-i, iar acest lucru m-a pus pe ganduri. Astazi sunt sceptic, deoarece exista foarte multi sarlatani care profita de oameni. Personal, ca medic scolit la Scoala de Medicina Europeana, nu voi recomanda pacientilor mei astfel de tratamente naturiste, dar nu inseamna ca exclud posibilitatea vindecarii “miraculoase”.

Zilnic.net

Comenteaza acest articol

css.php