Muzeul Marinei își deschide porțile pentru Noaptea Muzeelor

Muzeul Marinei își deschide porțile pentru Noaptea Muzeelor

În urmă cu 13 ani, Ministerul Culturii și Comunicării din Franța propunea organizarea programului: Noaptea Europeană a Muzeelor. Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor au devenit principalii susținători ai evenimentului, iar în scurt timp mii de muzee din Europa s-au alăturat manifestării.
Ca în fiecare an, și în noaptea de 20 mai 2017, Muzeul Marinei Române participă la programul internațional Noaptea Muzeelor și își așteaptă vizitatorii oferindu-le accesul gratuit în expoziția permanentă. Mai mult decât atât, vor putea fi vizitate, în același regim, cinci expoziții temporare: „Din istoria parașutismului militar”, „Din activitatea Cercetașilor României”, „Expoziția hispano-română”, expoziție de pictură semnată de Eduardo Diez, Mihaela Ilie și Mircea Romanescu, „Răsfoind filele istoriei” organizată de Liga Maiștrilor Militari de Marină, precum și o expoziție de pictură semnată de elevi, membri ai Colegiului Național „Traian” din Constanța, organizată cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la înființarea instituției de învățământ.
Programul oferit de Muzeul Marinei Române de Noaptea Muzeelor se va derula în tronsonul orar: 19.00-24.00.
Și Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” în parteneriat cu Muzeul Național Militar „Regele Ferdinand I”. Filiala Constanța participă la evenimentul „Noaptea Muzeelor”!
În cadrul acestui eveniment, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Secția Județeană de Distribuție și Exploatare a Filmelor, va lansa proiectul cultural cinematografic „PUTEREA MEMORIEI”. Astfel, constănțenii sunt invitați la o serie de manifestări culturale sâmbătă, 20 mai 2017, începând cu ora 19,00, la sediul Muzeului Național Militar „Regele Ferdinand I” – Filiala Constanța, unde vor putea urmări o serie de activități atractive, pregătite special pentru acest eveniment printre care: demonstrații și reconstituiri istorice realizate de membrii asociațiilor culturale „Tomis” și „Astra Dobrogeană”, prezentarea evoluției armamentului de foc în Dobrogea, vizitarea parcului cu tehnica militară din a II-a jumătate a secolului XX, vizionarea filmului „Triunghiul Morții” (regia Sergiu Nicolaescu), film inspirat din bătăliile de la Mărășești și Oituz. O lecție de istorie vie, realizată cu sprijinul Arhivei Naționale de Filme.
Muzeul va fi deschis în intervalul orar 19,00 – 00,00, cu posibilități de prelungire a programului, în funcție de cerințele vizitatorilor.

Comenteaza acest articol

css.php