NASA a descoperit trei planete locuibile, similare Terrei

O descoperire neasteptata a fost facuta de observatorul spatial Kepler al NASA: trei planete locuibile care seamana foarte mult cu Pamantul. Suntem mai aproape de a gasi un loc precum Terra, afirma oamenii de stiinta.

 

Cele trei planetele locuibile se gasesc la o distanta cuprinsa intre 1.200 si 2.700 de ani lumina fata de Pamant, potrivit, io9.

 

Cele trei lumi de marimea Pamantului au fost reperate orbitand in asa-numita Zona Goldilocks, unde apa lichida si viata pot exista pe suprafata acestora.

 

Plantele luminoase sunt denumite Kepler-62f, 62e si 69c. Kepler-62f, 62e si 69c au raze de 1,4, 1,6 si 1,7 ori mai mari decat a Pamantului. Cele trei planete au intrat in categoria celor “asemanatoare Pamantului, din zona locuibila”, numarul acestora ajungand la patru in acest moment.

 

“Kepler-62e are, probabil, un cer foarte senin si este cald si umezeala peste tot in regiunile polare. Kepler-62f ar putea fi mai rece, dar are potential pentru existenta vietii”, a spus Dimitar Sasselov, profesor de astronomie, care face parte din echipa misiunii Kepler.

 

“S-ar putea sa existe viata, dar ar putea fi bazata pe tehnologia noastra? Viata acestor lumi ar putea fi sub apa, fara acces usor la metale, electricitate sau foc.

 

(…) Cele trei lumi vor fi in continuare niste plantele albastre frumoase, care inconjoara o stea portocalie”, a declarat Lisa Kaltenegger, unul dintre autorii studiului.

 

“Observatorul spatial Kepler s-a dovedit a fi o vedeta a stiintei. Descoperirea acestor planete stancoase din zona locuibila ne aduce mai aproape de a descoperi un loc precum cel de pe Pamant”, a spus John Grunsfeld, administrator al misiunii stiintifice a NASA.

Ziare.com

Comenteaza acest articol

css.php