Niciun independent nu intră în Parlament. La Constanţa am avut doi astfel de candidaţi

Niciun independent nu intră în Parlament. La Constanţa am avut doi astfel de candidaţi

Surpriza scrutinului de la 11 decembrie este că doar şase partide vor forma viitorul Parlament şi nici la Senat, nici la Camera Deputaţilor nu vom avea independenţi.
Cele mai multe voturi în calitate de candidat independent le-a strâns fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, 6.053, ceea ce reprezintă un procent de 0,12%, insuficient pentru a accede în forul legislativ. Pe locul al doilea s-a situat Remus Cernea, fost deputat de Constanţa, care a fost votat de 3.146 de alegători (0,06%). Fostul ministru Elena Udrea s-a clasat abia pe locul cinci în topul independenţilor, cu numai 2.332 voturi (0,04%).
La Constanţa, pe listele electorale au candidat doi independenţi, unul la Senat – Ion Corneliu Moth şi unul la Camera Deputaţilor, Gheorghe Dinu. Dacă avocatul Dinu a fost votat de 3.421 alegători (0,07%), Corneliu Moth a fost cotat cu 2.504 voturi (0,05%).
Datele nu sunt definitive, fiind furnizate de Biroul Electoral Central, după centralizare a 68,77% din procesele verbale ale secţiilor de votare.

Comenteaza acest articol

css.php